Mainos

Urheilullisen naisen paino nousi lyhyessä ajassa 10 kiloa – munasarjasta paljastui valtava kysta

Terve ja urheilullinen nainen ei voinut millään käsittää, miksi hänen painonsa oli yhtäkkiä kääntynyt nousuun. Syy selittämättömään painonnousuun paljastui, kun lääkärit löysivät naisen munasarjasta valtavan kasvaimen.

Oireiden ilmaannuttua 29-vuotias Sarah Upton kertoo näyttäneensä samalta, kuin hän olisi ollut jo useammalla kuulla raskaana. Naisen paino nousi nopeasti lähes kymmenellä kilolla, vaikka ahkerasti kuntosalilla käyntiä harrastava nainen oli ryhtynyt noudattamaan maidotonta ja viljatonta ruokavaliota.

Kun nainen alkoi saada kyselyjä mahdollisesta raskaudesta, eivätkä vaatteet enää mahtuneet päälle, hän päätti kääntyä lääkärin puoleen. Tässä vaiheessa mukaan oli ilmestynyt jo muitakin oireita, kuten ruokahaluttomuutta ja kovia kipuja. 

– He halusivat tutkia minua tarkemmin, sillä olin tuntenut paljon kipua vasemmalla puolellani ja tunsin pahoinvointia joka aterian jälkeen.

– Ennen minulla oli todella terve ruokahalu, rakastin ruokaa ja minulla oli aina nälkä. Söin paljon ja kunnon annoksia, Upton kertoo muutoksista. 

Leikkaus jätti jälkeensä arven ja mahdollisen lapsettomuuden

Aluksi lääkärit kehottivat naista tekemään raskaustestin, mutta tarkemmat tutkimukset paljastivat ikävän totuuden. Viisi kuukautta oireiden ilmestymisen jälkeen lääkärit löysivät Uptonin vasemmasta munasarjasta valtavan, peräti 27 senttimetrin kokoisen kystan.

Kysta poistettiin kolme tuntia kestäneessä leikkauksessa, jonka seurauksena naisen paino putosi lähes kymmenen kiloa. Operaatio jätti naisen vatsaan valtavan arven ja tiedon siitä, että hän ei välttämättä tulisi koskaan saamaan lapsia.

– Leikkauksen jälkeen lääkärit kertoivat minulle, että he eivät voineet punnita sitä, koska se oli revennyt, ja se oli asia, joka oli aiheuttanut kipua, Upton kertoo.

Vaikka leikkaus oli vaativa ja toi mukanaan omat ongelmansa, Upton kertoo tuntevansa nyt suurta helpotuksen tunnetta. Kipu ja elämää rajoittavat oireet ovat vihdoin poissa, ja hän voi jälleen nauttia elämästä.

Lähde: Yahoo-news

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.