Urbaanit löytöretkeilijät etsivät hylättyjä rakennuksia – katso kuvia autiotaloista

Hylätytyt ja autioituneet talot kiinnostavat urbaaneja löytöretkeilijöitä. Harrastajien intohimona ovat talojen tarinat ja historia.

Urban exlorers eli urbaanit löytöretkeilijät ovat nykyajan seikkailijoita, jotka hakevat jännitystä elämäänsä vierailemalla hylätyissä rakennuksissa.

Urbaanit löytöretkeilijät kunnioittavat rakennusta. He eivät tuhoa löytämiään autiotaloja tai ota sieltä mitään mukaansa. Autioihin rakennuksiin ei mennä myöskään väkivalloin sisään. Jos ovi on lukossa, taloon ei mennä.

Tärkeintä on ottaa valokuvia ja selvittää talon historiaa. Löytöretkeilijöiden motto on: Ota valokuvia ja jätä vain jalanjälkiä.

Kuvat jaetaan sosisaalisessa mediassa, mutta rakennuksen tarkkaa sijaintia ei kerrota, näin taloja suojellaan ilkivallan tekijöiltä. 

Yksi suurimmista autiotaloalueista löytyy Helsingistä Kruunuvuoren alueelta Laajasalosta. 1800-luvulla alkunsa saanut Kruunuvuoren huvilayhdyskunta oli alunperin hienoston kesäpaikkana. 

Rappeutuminen alkoi, kun alueen ostanut liikemies Aarne J. Aarnio osti alueen tarkoituksenaan rakentaa siitä tuhansien asukkaiden asuinalue. Liikemiestä kiinnosti vain uuden alueen rakentaminen, ei huvila-alueen kunnossapito.

Mutta koska Aarnio ei koskaan saanut alueelle rakennuslupaa, ovat huvilat pikkuhiljaa ränsistyneet ja joutuneet ja vandaalien kynsiin.

Monet autiotalot näyttävät siltä, kuin sieltä oltaisiin lähdetty kiireellä. Astiat ovat jääneet pöydälle, ruoka kattilaan. Talon tarinat kiinnostavat myös kuvien katselijoita.

Nettisivuja

Instagramissa  

#autiotalo

#autiotalot

#hylätyttalot

#abandon_seekers

#abandoned_houses_empty_yardsLue myös:

    Uusimmat