Mainos

UPM: Paperitehtaat seisahtuvat AKT:n lakon vuoksi

Auto- ja kuljetusalan eilen alkanut lakko pysäyttää raaka-ainekuljetukset UPM:n tuotantolaitoksille Suomessa sekä vaikeuttaa valmiiden tuotteiden kuljetuksia tehtailta asiakkaille, kertoo metsäteollisuuskonserni UPM.

- Lakolla on ennen kaikkea vaikutuksia meidän raaka-ainehuoltoon ja myös jonkin verran asiakastoimituksiin. Paperitehtaillamme tulee tuotannollisia vaikeuksia päivien sisällä, kertoo johtaja Hans Sohlström UPM:stä.

Jos lakko laajentuu koskemaan myös satamien ahtaajia, työtaistelu pysäyttäisi kaikki yhtiön paperikoneet Suomessa muutamien päivien sisällä.

- Jos ahtaajien lakko alkaa, paperitehtaiden toiminta pitää keskeyttää ensimmäisten tehtaiden osalta jo samana päivänä ja muiden paperitehtaiden osalta parin päivän sisällä. Meillä varastot ovat jo nyt hyvin pitkälle täynnä ja pulaa on junakuljetuskapasiteetista, koska junanvaunuja ei ole pystytty purkamaan. Tuotannollinen toiminta loppuu kyllä parin päivän sisällä, harmittelee Sohlström.

UPM:n paperitehtaat ajetaan alas sitä mukaa, kun toimintaedellytykset raaka-aineiden riittävyyden ja lopputuotteiden varastoinnin osalta loppuvat.

Yhtiön mukaan se keskeyttää työsopimuslain mukaisesti palkanmaksun paperitehtailla seitsemän vuorokautta sen jälkeen, kun tuotannollinen työ konelinjoilla loppuu. UPM pyrkii hoitamaan toimitukset asiakkailleen yhtiön muissa maissa sijaitsevilta tehtailta. UPM:n paperintuotantokapasiteetista noin puolet on Suomessa.

Lakon taloudellinen vaikutus UPM:n tulokseen on arviolta yli kolme miljoonaa euroa päivässä.

Myös Stora Enso joutuu sulkemaan tehtaansa päivien sisällä, jos ahtaajien lakko alkaa. Jo nyt Kotkan sataman pistelakot ovat hidastaneet toimituksia, yhtiöstä kerrotaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.