Mainos

Upean Mailis Penttilän 5 vinkkiä kesämeikkiin: Raikas lopputulos vaatii vain muutaman niksin

Kesämeikin kulmat saavat olla paksut, mutta niiden tulee olla huolitellut. Huoliteltu meikki ylipäätään on in. Kun rutiini on hallussa, meikin tekemiseen ei mene kauaa.

Kesämeikeissä näkee paljon nude-kasvoja – siis luonnollista meikkiä sekä kuulasta pohjaa. Arkimeikki voi olla todella luonnollinen ja raikas; kesäjuhlassa taas voi käyttää enemmän värejä.

– Luomissa on keväällä ja kesällä näkynyt paljon sinistä, huulissa eri punaisen sävyjä, kesällä on hyvin tummiakin sävyjä, esimerkiksi tumma luumu on ollut esillä, meikkitaiteilija, Miss Helsinki -finalisti ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä sanoo.

Kulmat saavat olla paksut, mutta niiden tulee olla huolitellut. Huoliteltu meikki ylipäätään on in: pakkelia ei tarvitse olla hirveästi, mutta kun sitä laitetaan, siihen panostetaan.

– Korostukset ja varjostukset ovat edelleen pinnalla, niihin käytetään enemmän aikaa. Niitä näkyy paljon nuorempien keskuudessa ja se trendi on ollut jo pidempään, Penttilä sanoo. 

Entä rusketus?

Kesällä meikin tärkeä osa on monen mielestä kaunis rusketus. Vaaleahipiäinen suomalainen voi usein vain haaveilla päivittyneestä ihosta.

– Kasvoni eivät rusketu niin hyvin kuin kroppa. Tämän vuoksi kasvot jäävät vähän vaaleammiksi. Yritän reissuilla ja aurinkoa ottaessa olla ilman meikkipohjaa, jotta kasvot ruskettuvat, Penttilä vinkkaa.

Jos väri ei suomalaiseen tapaan tartu pintaan, meikatessa voi käyttää yhtä astetta kasvojen ihoa tummempaa meikkivoidetta.

– Käytän vähän tummempaa meikkivoidetta, mutta hyvin ohuesti. Varjostuksilla voi myös hakea lisää sävyä, Penttilä sanoo.

Jos kasvot ovat ruskettuneet, kesän hehkua ei missään nimessä kannata peittää pakkelikerroksella.

– Laittaisin ihan ohuesti vain jotakin tuotetta. Arkena ei välttämättä sen kummempaa kuin sävyttävää päivävoidetta, BB-voidetta, jotakin todella ohutta, ettei se peitä rusketusta. Korosta rusketusta laittamalla kasvoille kuultoa, siten saa nätin ja hehkuvan ihon. 

Mailiksen 5 hehkeyden vinkkiä

1. Kasvojen puhdistus

Kauneusrutiini alkaa kasvojen puhdistamisesta.

– Itse levitän illalla kasvovoidetta, ja aamulla puhdistan kasvot, Penttilä sanoo.

2. Meikkipohja

Meikkipohja voi arkena olla hyvin kevyt ja nopea.

– Viidessä minuutissa voi tehdä pohjan. En koskaan tee siitä tasaista, vaan laitan pohjaan aina vähän poskipunaa, korostusta ja varjostusta. Sillä saa kivemman ilmeen kasvoille, se tekee tosi paljon.

3. Kulmat

Penttilä sipaisee yleensä aina vähän väriä kulmakarvoihin.

– Niitä ei tarvitse tehdä tosi tarkasti: harjaa vain vähän väriä ja häivyttelee sitä, Penttilä vinkkaa.

Geelimäinen kulmaväri tarttuu sekä ihoon että karvaan. 

– Lopuksi harjaan värillisellä geelillä, jolloin viimeistään häviää kaikki, jos on jäänyt puuteria tai jos on todella vaaleat kulmat. Se värjää loputkin kulmat. 

Älä tee näin!

Kulmakarvoissa suurimpia virheitä ovat liian tummat, liian piirretyt tai erikoisen mallisiksi piirretyt kulmat. Kulmakarvaa ei myöskään saa piirtää aivan korvaan asti.

– Monesti näkee, että kulmat on piirretty ihan kiinni toisiinsa. Se ei oikein sovi kellekään. Tai jos kulmien alku on liian neliömäinen, tulee helposti vihaisen näköinen.

Ihmiskasvot ovat harvoin symmetriset, ja useimmilla on myös epäsymmetriset kulmat.

– Itse en lähtisi älyttömästi nyppimään kulmia, nypin pelkät hajakarvat. Kulmien muotoa en lähde muuttamaan, elleivät ne ole aivan eri malliset. Ne saavat olla sellaiset kuin ovat.

Nuorten keskuudessa muodissa ovat vahvat, ei liian piirretyt kulmat. Siiven muotoiset kulmat on klassinen malli, johon moni pyrkii.

– Sen saa helposti käyttämällä geelimäisiä värejä varovasti ja harjoittelemalla. Ei kannata menettää hermojaan, jos se ei heti onnistu, itselläkin meni kauan, että sai siihen rutiinin, Penttilä sanoo.

Yleisin kulmameikin tekemisen kompastuskivi ovat huonot välineet.

– Minunkin olisi hankalaa alkaa tehdä meikkiä, jos annettaisiin vain kulmakynä käteen eikä mitään muuta. Pitää olla harja, jolla voi häivyttää kulmia. Jos on hyvät välineet, onnistuu todennäköisemmin!

4. Huulimeikki

Penttilä värittää huulet tavallisesti kokonaan rajauskynällä. Huulet voi jättää mattapintaisiksi; pintaan ei siis välttämättä tarvita kiiltoa tai punaa.

1:04

– Itsekin tulee kokeiltua paljon erilaisia meikkejä, mutta se on sitä, että kokeilee vain kotona. Sitten, kun ”oikeasti” pitää meikata, tekee saman perushyvän meikin. Huulia on helppo muutella värien avulla, ja niissä uskaltaa kokeilla kaikenlaista, Penttilä vinkkaa.

5. Ripset

Penttilä suosii silmissään irtoripsitupsuja. Tällöin ripsiväri ei ole välttämätön.

– Jos ei ole tekoripsiä, suosittelisin ripsiväriä.

2:26

Siinä on arkimeikki: nopea pohja, ripsiväri, kulmat ja huulet. Kun meikkirutiini on hallussa, meikin tekemiseen ei mene kauaa.

– Jos on kiire jonnekin, pystyn tekemään 15 minuutissa todella nopean (meikin). Jos olen menossa vaikka työkeikalle, menee vähintään puoli tuntia, Penttilä vinkkaa.

Kokeile myös tätä:

6:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.