Ennätyspotti! Anni-Linnea Alanen kasvatti Suomen poikkeuksellista EM-mitalisaldoa

Suomen Anni-Linnea Alanen on saavuttanut pronssia yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen naisten keihäänheitossa. Hän heitti avauskierroksella 56,67, joka jäi hänen parhaakseen.

Kreikan Elina Tzengko kiskaisi voittotuloksen 60,73. Viron Gedly Tugi nappasi hopeaa 57,62 metrin heitolla.

Ennätyksensä 55,33 heittänyt Emilia Karell täydensi suomalaismenestystä viidennellä sijallaan.

Ennätyksellinen mitalisaldo

Alasen mitali on Suomen kymmenes ja viimeinen Espoossa järjestetyissä EM-kilpailuissa.

Kyseessä on Suomen suurin mitalimäärä sitten Turun EM-kotikisojen vuodelta 1997, jolloin saldoksi jäi yhdeksän mitalia.

Mitalitaulukossa Suomi oli seitsemäs, kun eniten mitaleja haali 14 palkintosijaa varmistanut Iso-Britannia.