Upea hiihto: Krista Pärmäkoski sivakoi erävoittajana finaaliin

Krista Pärmäkoski voitti välieränsä Rukalla maastohiihdon maailmancupin perinteisen sprintissä ja nappasi paikan loppukilpailuun.

Videolla juttua Rukan poikkeuksellisesta lumitilanteesta:

Rukan maailmancupissa poikkeuksellinen lumitilanne 0:57

Pärmäkoski aloitti välierän maltillisesti ja oli joukon perällä. Suomalainen aloitti kuitenkin sijojen napsimisen viimeistä nousua kohden, ja nousi siinä keulille. Pärmäkoski tuli lopulta tyylipuhtaasti erävoittajana maaliin ajassa 2.57,21.

Samasta erästä finaaliin ylsi myös Ruotsin Maja Dahlqvist, joka jäi Pärmäkoskesta 0,63 sekuntia.

Ensimmäisen välierän voitti Ruotsin Stina Nilsson (2.55,91), ja Norjan Maiken Caspersen Falla oli toinen (2.55,94). Venäjän Julia Belorukova (2.56,21) ja Ruotsin Ida Ingemarsdotter (2.56,65) selviytyivät samasta erästä finaaliin aikavertailun kautta.

Pärmäkoski oli välierissä ainoa suomalaisnainen. Suomalaismiehistä välierissä hiihtää Ristomatti Hakola.