Unohda tylsä palovaroitin – nämä tuovat turvaa tyylikkäästi

Palovaroitin on halpa henkivakuutus, jonka moni kuitenkin unohtaa. Parhaimmillaan laite on hankittu, mutta sitä ei ole vain muistettu asentaa.

Mitä sinun palovaroittimellesi kuuluu? Jos on aika panostaa uuteen turvalaitteiseen, voit valita myös sisustajan silmää miellyttävän vaihtoehdon – nyt palohälytintä ei enää tarvitse piilottaa!

Jalo Helsingin valikoimista löytyvät Paola Suhosen ja Harri Koskisen suunnittelemat palovaroittimet, jotka piristävät tilaa. Lastenhuoneeseen tai vaikkapa eteiseen sopiva Chick-a-dee-hälytin on Louise van der Veldin suunnittelema suloinen pikkulintu, joka taatusti laulaa kovaa ja korkealta tarpeen vaatiessa.

Puhuva palovaroitin kertoo missä palaa

Verisuren puhuvat palovaroittimet viestivät keskenään. Kun palovaroitin havaitsee savua yhdessä huoneessa, alkavat kaikki palovaroittimet hälyttää. Verisuren palovaroitin varoittaa niin merkki- kuin puheäänellä, joka tutkimusten mukaan herättää huomion paljon paremmin kuin pelkkä hälytysääni. Palovaroitin-järjestelmän tärkein ominaisuus on, että se varoittaa mahdollisimman nopeasti asunnossa olevia tulipalosta.

Varoitin myös ottaa kuvasarjan savuhälytyksen sattuessa. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä silloin kun ketään ei ole kotona. Jos Securitas Directin hälytyskeskus havaitsee kuvissa savua tai palon alun se voi nopeasti aloittaa oikeat toimenpiteet ja välittää tiedon suoraan hätäkeskukseen.

Viranomaiset vaativat usein vahvistuksen savuhavainnosta tai palosta ennenkuin he lähettävät yksikkönsä paikalle. Kameran ja palovaroittimen yhdistelmä on kullan arvoinen tulipalo tilanteissa, joissa jokaisella sekunnilla on merkitystä.

Näin asennat palohälyttimen oikeaan paikkaan

– Jokaista 60 neliötä varten on oltava yksi palovaroitin, jotta suoja on riittävä. Aseta varoitin keskelle huonetta kattoon. Jos se ei ole mahdollista, senna palovaroitin vähintään 50 senttimetrin etäisyydelle katon ja seinän rajasta kattoon, tai seinään 15 senttimetrin etäisyydelle katosta.

– Muista huomoida jokainen huone erikseen, myös esimerkiksi pelkällä kaariaukolla toisistaan eroavat huoneet on varustettava erillisellä palovaroittimella.

– Yli 12 metrinen käytävä vaatii yhden hälyttimen kumpaankin päähän. Jos kodissasi on useampi kerros, aseta palovaroitin portaiden yläpäähän.

Lisätietoa ja lähde: Palovaroitin.fi

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja