Unohda stressi! Laiskan ihmisen vinkit vieraiden viihdyttämiseen

Muuta asuntosi lämpimäksi, mukavaksi paikaksi, jossa jokainen tuntee olonsa kotoisaksi. 

Joulunaika on aikaa perheelle, ystäville ja sukulaisille.  Valitettavasti vieraiden kestitys voi aiheuttaa myös stressiä. Mutta toisinkin voi olla.

Tärkeintä on ymmärtää, että vieraasi ovat tulleet sinun seurasi takia, eivät tarkistaakseen, loistaako asuntosi puhtauttaan.

Jos ajatuskin vieraiden jatkuvasta passaamisesta kauhistuttaa, lue vinkit, joiden avulla helpotat omaa stressiäsi, mutta saat kuitenkin vieraatkin tuntemaan olonsa tervetulleiksi. Jätä turha stressaaminen muille!

Anna vieraiden huolehtia itsestään

Tämä tuntuu itsestäänselvältä, mutta kerro heti alkuun kaikille vieraille, että he voivat olla luonasi kuin kotonaan. Kerro, että viiniä löytyy jääkaapista, kahvia ja teetä kaapista ja, että he saavat ottaa, mitä haluavat. Piilota kuitenkin kalleimmat konvehtisi!

Tee ruokien ja muiden tavaroiden löytyminen vieraille helpoksi. Jätä keittiön tasolle korkkiruuvi, pullonavaaja, suodatinpapereita, teepusseja ja muita asioita, joita vieraasi luultavasti tarvitsevat. Jätä pari puhdasta kahvikuppia kahvinkeittimen viereen ja muropaketti esille ennen nukkumaanmenoa, jotta aamuvirkutkin vieraat pääsevät aamiaisen makuun. 

Kerro myös vieraillesi, monelta itse yleensä heräät, ja painota, että jos he heräävät aiemmin, he voivat aloittaa aamupuuhat ilman sinua.

Helppo pääsy olennaisiin asioihin

On selvää, että jokainen joka on kodissasi yli tunnin, haluaa tietää Wi-Fi-salasanasi. Kirjoita se muistilapulle ja kiinnitä jääkaapin oveen.

Huolehdi, että olet jättänyt vieraille esille vähintään ylimääräisen peiton, pyyhkeet ja vaikkapa vesikannun. Kaikkea sellaista, mitä he voivat haluta sellaisiin kellonaikoihin, jolloin sinä jo vetelet sikeitä.

Täytä kylpyhuone

Laita kylpyhuoneeseen esille neutraalin tuoksuisia hygieniatuotteita. Ja muista myös, että vessasta tulee löytyä tarpeeksi wc-paperia ja mieluiten paikasta, josta rullat myös löytyvät helposti. Kukaan ei halua kysellä paperin perään.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat