Mainos

Unohda rikastuminen! Onnellisuutta voi lisätä makuuhuoneessa – seksi ja uni avaimet hyvinvointiin

Jos varakkuuden tavoittelu on sinulle pääasia, kannattanee vaihtaa tavoitteitaan. Raha ei nimittäin ole avain onneen, tutkijat kertovat.

Usein sanotaan, ettei raha tuo onnea. Väite pitänee uusimpien tietojen mukaan paikkansa, sillä tutkijat ovat selvittäneet, mitkä kaksi asiaa onnea oikeasti tuovat.

National Centre for Social Research -tutkimustinstituutin teettämän ja Oxford Economicsin analysoiman kyselytutkimuksen mukaan seksi ja uni ovat nimittäin ne kaksi asiaa, joilla on vahvin yhteys ihmisen hyvinvointiin. Makuuhuonessa tapahtuvat asiat vaikuttavat siis merkittävällä tavalla ihmisen onnellisuuteen.

Tulojen nelinkertaistaminenkaan 12 500 punnasta 50 000 puntaan ei tutkijoiden kehittämän Sainsbury's Living Well -indeksin mukaan juurikaan lisää onnellisuutta. Sen sijaan makuuhuoneessa vietetty aika vaikuttaa paljon merkittävämmältä.

Yli 8200 britin joukosta eniten levänneet ihmiset saivat jopa 15 pistettä enemmän indeksissä kuin ihmiset, jotka kärsivät univaikeuksista. Vastaavasti tulojen nelinkertaistaminen toi pisteitä vain kaksi lisää.

– Parempi uni on suurin tekijä parempaan elämään, raportissa todetaan.

Seksielämäänsä tyytymättömät ihmiset saivat puolestaan keskimäärin seitsemän pistettä vähemmän kuin peittojen heilutteluunsa tyytyväiset.

Muita onnellisuutta lisääviä tekijöitä olivat muun muassa varmuus töistä sekä ystäville ja naapureille juttelu.


Lähteet: Telegraph, Mirror

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.