Tätä iPhonen kuvaniksiä et tiennyt! Epäselvät töherrykset siistiytyvät kuin taikaiskusta

Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä.

Tätä iPhonen kuvaniksiä et taatusti tiennyt!

Applen iPhone-puhelimessa on toiminto, joka helpottaa merkintöjen tekemistä esimerkiksi kuvakaappauksiin. Tai ehkä oikeammin sanottuna helpottaa siistien merkintöjen tekemistä.

Mikäli otat iPhonellasi kuvakaappauksen, on sinulla mahdollisuus tehdä kuvaan merkintöjä automaattisesti avautuvasta valikosta. Voit esimerkiksi ympyröidä kuvasta olennaisen kohdan tai mikset piirtelisi vaikka sydämiä. Niksi toimii myös aiemmin otettuihin kuviin.

Usein kuvaan tehdyt merkinnät ovat kuitenkin varsin epäsiistejä töherryksiä, sillä harvalla meistä on sen suurempaa taiteellista lahjakkuutta sormenpäässään. Vielä harvemmalla on aikaa tai tarvetta myöskään panostaa merkintöjen siisteyteen sen enempää. Merkintöjä tehdessä lopputulos ei yleensä olekaan erityisen siisti.

Apple on kuitenkin keksinyt nättien merkintöjen tekemistä helpottavan ratkaisun.

Mikäli piirrät iPhonen kuvatyökalun kynällä esimerkiksi etäisesti ympyrää muistuttavan objektin, mutta sormen nostamisen sijaan pidätkin sen painettuna, kun töherryksesi on valmis, muuttuu kuvio automaattisesti täydellisen siistiksi ympyräksi. Sama toimii muun muassa nuolien, nelikulmioiden, soikioiden ja jopa sydämien kanssa.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miten saat tehtyä kuvien merkinnöistä aiempaa siistimpiä.

Artikkelia ja videota muokattu 23.9.2022: Täsmennetty, että vinkki toimii kuvakaappausten lisäksi myös muissa kuvissa.

Lue myös:

    Uusimmat