UMK-finalistit valittu! Hakijoiden joukossa euroviisuedustajia, Emma-palkittuja, Vain elämää -artisteja

5:18
Euroviisut jouduttiin perumaan keväältä 2020 koronaviruksen vuoksi.

Uuden Musiikin Kilpailuun oli tullut hakemuksia lähes 300. 

Uuden Musiikin Kipailussa voitosta mittelöi vuonna 2021 seitsemän artistia. Hakemuksia kilpailuun oli tullut peräti 278. Tiedotteessa kerrotaan, että taso on ollut korkeampi kuin koskaan aiemmin. 

Kappaleita oli valitsemassa UMK-ammattilaisraati YleX:n musiikkipäälikkö Tapio Hakasen vetämänä. Hakanen kertoo, että kisaan hakeneiden artistien tunnettavuus on kokenut ison harppauksen eteenpäin. Hän kertoo, että niin uudet ja nousevat kuin kokeneet ja tunnetut artistit näkevät Uuden Musiikin Kilpailun hienona mahdollisuutena. 

– Hakijoiden joukossa oli mm. useita menneiden vuosien euroviisuedustajia, Emma-gaalassa palkittuja kestotähtiä, Suomen tämän hetken potentiaalisimpia musiikin vientitoivoja, Vain Elämässä nähtyjä artisteja, energisiä rock-bändejä sekä kriitikoiden ylistämiä vaihtoehtomusiikin kuumia nimiä. Lähetettyjen kappaleiden monipuolisuus näkyy myös lopullisessa seitsemän kappaleen kattauksessa, Hakanen hehkuttaa tiedotteessa. 

Finalistit tullaan paljastamaan 19. tammikuuta. 

Keväällä Euroviisuissa tapahtui jotain historiallista, kun kisa jouduttiin perumaan koronakriisin vuoksi. Suomea piti lähteä edustamaan UMK:n voittanut Aksel Kankaaranta, mutta edustuspaikka meni lopulta sivu suun. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja