Mainos

Ullakkotila asunnoksi: sisustuslevyä kattoon

Ullakon sisäkatto päällystettiin palisanterikuvioisella levyllä. Tuoteperheeseen kuuluvat levyjen lisäksi taitelistat ja kiinnitystarvikkeet.

Ullakon sisäkatto verhoiltiin hdf-runkoisella, melamiinipintaisella sisäverhouslevyllä, jonka pintaan oli jäljennetty tumma palisanterin puukuvio. Levyjen kiinnittämistä varten katon ylhäällä oleva vaakasuora osa sekä viistot lappeet sen molemmin puolin koolattiin.

Katon osat mitattiin ja tarkastettiin mahdolliset kiilaukset. Kiilaushan hoidetaan siten, että sen määrä jaetaan kahdella ja kumpaakin laitimmaista lautaa (tai levyä) kavennetaan näin saadulla puolikkaalla. Jos siis kiilausta on vaikkapa 40 millimetriä, kumpaakin vastakkaisten seinien viereen tulevaa lautaa kavennetaan 20 millimetriä. Remonttimiehillä kävi ullakon suhteen hyvä tuuri, sillä kiilaukset olivat enimmillään puolen sentin luokkaa – toisin sanoen niistä ei tarvinnut välittää, koska taitekohtien peitoksi asennettaisiin lista.

Toinen alussa mitattava, laskettava ja päätettävä asia on jaon määrittäminen. Sisustuslevyjen hyötyleveys on 20,5 senttimetriä ja koska ne asennettiin poikkisuuntaan (siis päätyseinien suuntaisesti) katon pituus jaettiin sillä. Tuuri kävi tässäkin, kun todettiin työn onnistuvan täysillä levyillä.

Levyn paksuus on 12 millimetriä, joten se on hyvin tukevaa. Sitä voidaan käyttää kuivissa tiloissa yhtä hyvin seiniin kuin kattoihinkin. Levyjen erikoisuus on erityinen klick-lukkopontti, jonka ansiosta yksi mies voi asentaa isojakin tiloja ilman apulaista: kun levyn painaa ponttiin, se lukkiutuu heti paikalleen ja pysyy siinä sillä aikaa kun asentaja voi kaikessa rauhassa ottaa kiinnittämiseen tarvittavat työkalut käteensä. Asennus etenee naaraspontti edellä ja levyn lopullinen kiinnitys tapahtuu naarasponttiin painettavilla klipseillä, jotka puolestaan kiinnitetään koolauspuuhun pienillä ruuveilla.

Tämä on hyvin käyttäjäystävällistä materiaalia, josta ei jää hukkapaloja käytännössä ollenkaan. Kun rivin päästä jää pala, sillä aloitetaan seuraava. Reunoille jätetään elämisraot: nyrkkisääntöhän on se, että elämisraon leveys on yksi milli yhtä metriä kohden

Taitekohtiin kiinnitettiin taitelista. Tämä oivallinen lista taipuu moneen suuntaan ja on niin notkeaa, että se seuraa nätisti ja tiiviisti levyn pintaa ja siinä mahdollisesti olevia heittoja. Jälki on aina tasaisen siistiä.

Tämä on todella näppärä tuoteperhe, jossa on levyjen lisäksi samassa paketissa listat ja kiinnikkeet. Kaiken kukkuraksi siihen on saatavissa erityiset led-valot, joita täälläkin tullaan asentamaan portaiden yläpuolelle. Levyä saa monissa eri kuoseissa tässä nähdyn palisanterin lisäksi – myös valkoisena. Ja jos joku haluaa aitoa puupintaa, levyjä saa viilupintaisenakin.

Lisätietoja:

Lektar Oy, Helsinki

(JKA 25.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.