Ulkotulet syytä pitää etäällä rakennuksista

Ulkotulia on syytä polttaa riittävän etäällä rakennuksista, Kuusamon kaupungin palotarkastaja Pekka Määttä muistuttaa. Iltojen pimetessä ulkotulien käyttö yleistyy, ja vaarana on, että nämä tunnelman tuojat sytyttävät tulipaloja.

-Jos ulkotulia poltetaan, ne olisi hyvä laittaa telineisiin riittävän kauaksi rakennuksista. Niitä ei missään nimessä saa sijoittaa terassille tai rakennusten seinänvierustoille, Määttä opastaa.

Ulkotuli saattaa loppuvaiheessa roihauttaa niin sanotun allaspalon, kun koko rasva syttyy kokonaan palamaan. Määttä muistuttaakin, että mitään tulta ei saa koskaan jättää valvomatta ja että ulkotuli saadaan parhaiten sammutettua tukahduttamalla.

Viimeisin läheltä piti -tapaus sattui Kuusamon Rukalla viime viikonvaihteessa. Määtän mukaan kahdeksan nuoren seurue oli jättänyt foliotulet palamaan yöksi kelorakenteisen rivitalon ulkoterassille, josta tuuli oli ilmeisesti lennättänyt ne seinän viereen.

Parikymppiset nuoret heräsivät tulen rätinään, joten he pelastuivat täpärästi liekkien keskeltä. Nuorten vuokraama huoneisto tuhoutui palossa täysin. Rakennuksen kaksi muuta tyhjillään ollutta huoneistoa kärsivät huomattavia palovahinkoja.

-Onneksi heräsivät. Kun palo lähtee terassilta ja sytyttää ulkoseinän palamaan, sisällä olevat palovaroittimet eivät hälytä, Määttä toteaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja