Ulkonäön epäiltiin "pelottavan muita lapsia" – 2-vuotiaalta evättiin pääsy hoitoon: "Miten julmaa"

2-vuotias Sofya ei päässyt hoitopaikkaan käsittämättömän syyn vuoksi.

2-vuotias Sofya Zakharova sai porttikiellon hoitopaikkaansa, koska hänen ulkonäköään pidettiin "liian pelottavana". Venäläisen Sofyan kallossa on epämuodostuma, jonka vuoksi hänen otsansa on tavanomaista leveämpi. Hoitopaikka uskoi, että tytön ulkonäkö pelottaisi muita lapsia.

Hoitopaikka ehdotti leikkausta

Äiti Svetlana Zakharovan mukaan hoitopaikka ehdotti, että tyttö pitäisi leikata ennen hoitoon pääsemistä, jotta hän voi olla hoidossa "kuin tavallinen lapsi".

Sofyan perhe on hyvin köyhä ja tyttö asuukin isovanhempiensa luona vanhempiensa kanssa. Kodissa ei ole esimerkiksi juoksevaa vettä. 

Tilan aiheuttajaa ei tiedetä

Se, mikä Sofyan tilan on aiheuttanut, ei ole tiedossa. Osa tytön sormista ja varpaista on myös sulautunut yhteen.

– Mitä nopeammin hän pääsee kokemaan vuorovaikutuksen (hoitopaikassa), sitä helpompi hänen on selvitä oloissa, joissa hän elää ja kasvaa, koulutuspsykologi Ekaterina Belan kommentoi Metro-lehden mukaan.

– Mitä enemmän hän on tekemisissä muiden kanssa, sitä helpompi hänen on hyväksyä itsensä sellaisena kuin hän on.

"Tämä on niin väärin"

Sofyan tarina levisi moniin medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sofyan tarina levisi pian nettiin, missä hoitopaikan vaatimusta on ihmetelty avoimesti.

– Entä, jos opettaisitte lapsia niin, etteivät he arvostele muiden ulkonäköä ja antaisitte tytön mennä päivähoitoon, John Churm ehdottaa Facebookissa.

– Miten julmaa, ei, oikein olisi opettaa lapsille, että ihmiset voivat olla erilaisia, mutta rakastettavia. Tämä on niin väärin, Jasmin Davous sano.

– Lapsilla ei ole ennakkoluuloja, aikuiset opettavat ne heille. Lapset eivät välittäisi, Luke Stanford uskoo.

Perheelle etsitään uutta kotia

Hyväntekeväisyysjärjestö on puhunut Sofyan puolesta, mutta se ei ole medioiden mukaan auttanut. Paikallinen yleinen syyttäjä kuitenkin tutkii, miksi lapsi ei vielä ole päässyt leikkaushoitoon tai hoitopaikkaan. Perheelle etsitään myös uutta kotia.

Lue myös:

    Uusimmat