Ulkonäkö auttaa eteenpäin uralla – jos olet mies

Yleisen myytin mukaan kauniilla naisilla on työelämässä helpompaa. Sijoittajat kuitenkin suosivat miehiä – varsinkin komeita miehiä.

Yleisen myytin mukaan kauniilla naisilla on työelämässä helpompaa. Totuus on kuitenkin toinen: Harvardin yliopiston tekemän selvityksen mukaan ulkonäöstä on erityistä hyötyä miehille!

Selvityksen mukaan sijoittajat panostivat hankkeeseen todennäköisemmin, jos hankkeen esitteli heille komea mies. Kauniit naiset eivät sen sijaan vakuuttaneet sijoittajia yhtään sen enempää kuin vähemmän laitetut naiset, kertoo Telegraph-lehti.

Selvitystä varten 60 kokenutta sijoittajaa katsoi 90 videoesitystä, joissa yrittäjät esittelevät ideoitaan. Esittelijöille annettiin arvosana, ja heidän ulkonäköään kommentoitiin. Toisessa tutkimuksessa sijoittajat pelkästään kuuntelivat miesten tai naisten myyntipuheita.

Hyvännäköiset miehet vakuuttivat sijoittajan 36 prosenttia todennäköisemmin kuin vähemmän puunatut miehet.

Ulkonäkö ei ole ainoa, asia, joka on miesten puolella. Sijoittajat suosivat miehiä, vaikka heidän esityksensä sisältö olisi täysin sama naisten esitelmän sisällön kanssa. Naisia ei myöskään oteta yhtä vakavasti kuin miehiä.

Selvitys julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä.


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat