Mainos

Ulkoministeriöltä synkkä päivitys Latvian rikollisuudesta

Ulkoministeriö varoittaa Latviaan matkustavia rikollisuudesta. Ministeriö maalaa synkän kuvan: Turisteihin kohdistuvat varkaudet ja pahoinpitelyt Riian yöelämässä ovat yleisiä. Öiseen aikaan yksin ja päihtyneenä liikkuminen on vaarallista. Autoja varastetaan vartioiduilta parkkipaikoilta.

Viime perjantaina julkaistun matkustiedotteen mukaan Latviaan matkustaminen on "melko turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen". Sen sijaan yksin päihtyneenä liikkuminen Riiassa on "vaarallista".

UM kiinnittää myös huomiota myös autovarkauksiin mainiten eritoten BMW- ja Honda-varkaudet. MTV3:n tietojen mukaan Latviassa on viety viime aikoina neljä Honda CRV -autoa käynnistyksenestolaite ohittaen. Autovarkaudet ovat olleet siis täysin ammattimaisia.

Pahoinpitelyt yleisiä...

- Edustusto suosittelee erityistä varovaisuutta liikuttaessa ulkona öiseen aikaan syrjäisillä alueilla. Vältä yksin päihtyneenä liikkumista. Taksin käyttö yöllä johtaa harmillisen usein ongelmatilanteisiin. Maksuvälineenä käteisen käyttö yökerhoissa ja olutravintoloissa on suositeltavampaa kuin kortin käyttö, matkustustiedotteessa todetaan.

- Turisteihin kohdistuvat varkaudet ja pahoinpitelyt Riian yöelämässä ovat yleisiä. Tarkista tilauksesi hinta ravintoloissa ja olutbaareissa välittömästi ja maksa käteisellä. Ylilaskutusta edeltää yleensä se, että samaan pöytään on liittynyt paikallisia naisia, joille tuoduista juomista laskutetaan huomattavia summia turisteilta.

... Luottokortit tyhjennetään...

- Luottokortilla maksettaessa kortti saatetaan tyhjentää luottorajaan asti. Ravintolassa ei pidä jättää käsilaukkua tai pikkutakkia tuolin selustalle. Myöskään ravintolan vartioituun narikkaan jätetyn takin taskuun ei pidä jättää lompakkoa tai passia. Tilattuja juomia ei saa jättää valvomatta. Öiseen aikaan yksin ja päihtyneenä liikkuminen on vaarallista.

- Riikaan matkaavien on syytä huomioida, että muun muassa avoimen alkoholipullon hallussapito, humaltuneena esiintyminen sekä yleisen häiriön aiheuttaminen julkisella paikalla ovat Latviassa peruste pidättämiselle ja sakottamiselle. Poliisi tulkitsee kyseisiä sääntöjä hyvin tiukasti.

- Koska autovarkaudet ovat tavallisia, ja varkaudet lisääntyvät kesäkuukausina, auton vakuuttamiseen on syytä kiinnittää huomiota ja autot olisi hyvä varustaa ajonestolaitteella, hälyttimellä ja rattilukolla. Auto on syytä pysäköidä vartioidulle pysäköintipaikalle. Erityisesti Jurmalassa autoja varastetaan myös vartioiduilta parkkipaikoilta.

... Lompakkovarkaita runsaasti

- Taskuvarkaudet ja muut näpistykset ovat lisääntyneet Riiassa. Lompakkovarkaita on runsaasti myös tavarataloissa. Passi ja arvoesineet kannattaa jättää hotellin tallelokeroon tai muuhun turvalliseen paikkaan ja kadulla liikkujan tulee pitää tarkasti huolta käsilaukustaan ja lompakostaan. Tärkeimmistä asiapapereista kuten passista, luottokorteista ja lentolipuista on hyvä ottaa kopiot ja säilyttää erillään alkuperäisistä tai lähettää ne skannattuina omaan sähköpostiosoitteeseensa. Passista on hyvä olla mukana kopio kaupungilla liikuttaessa.

Lue koko matkustustiedotetästä linkistä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.