Ulkoministeri Haavisto MTV Uutisille venäläisen rahtikoneen Suomi-koukkauksesta: "Seurataan tarkasti, ettei ole oheistoimintaa"

Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi MTV Uutisten Viiden jälkeen -ohjelmassa venäläisen rahtikoneen erikoista koukkausta Suomen kautta matkallaan Moskovasta Saksaan.

Koneen reitti väisti kaikki Baltian maat sekä Puolan ja koukkasi reilusti Suomen ilmatilan yli Itämeren poikki Saksaan. Reitti kulki muun muassa Tikkakosken varuskunnan ulkopuolelta, mikä herätti huolen rahtikoneen motiiveista lentää Suomen kautta.

Ilmavoimat vahvisti tiistaina, että viikonlopun lento sujui annetun lentosuunnitelman mukaisesti. Samaa mieltä oli myös MTV Uutisten Viiden jälkeen  -ohjelmassa vieraillut Pekka Haavisto.

– Kaupallisen yrityslentoyhtiön kohdalla lähdetään siitä, että kun luvan myöntämisedellytykset ovat olemassa, niin lupa (lentää Suomen poikki) saadaan. Mutta totta kai tätä seurataan tarkasti, ettei ole mitään oheistoimintaa, Haavisto kertoi.

Viime viikkoina Venäjä on aiheuttanut Euroopassa sydämentykytyksiä toiminnallaan Ukrainan rajalla, mutta myös Itämerellä. Ruotsi nosti näyttävästi valmiuttaan Gotlannin saarella. Pitäisikö Suomen ulkoministerin mukaan olla huolissaan?

– Suomella on aika vakiintuneet tavat reagoida, kun ilmatilaa ja aluevesiä loukataan. Me ei yleensä julkisteta sitä, että valmiutta lisätään, Ruotsissa sotilaiden liikkuminen tuntuu aina olevan uutinen, meillä ei, Haavisto rauhoitteli.

Haavisto kertoo videolla näkemyksensä myös Ruotsissa ydinvoimaloiden ja Tukholman yläpuolella nähtyihin miehittämättömiin drone-lennokkeihin. Haaviston mukaan kyse voi olla keinovalikoiman esittelystä – eikä pelkästään Venäjän puolelta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat