Kalaa ja kalatuotteita tuotiin viime vuonna ihmisravinnoksi ennätysmäärä eli lähes 43 miljoonaa kiloa. Henkeä kohti laskettuna se merkitsee 8,2 kiloa.
Kalan tuontimäärä ihmisravinnoksi on kahdessakymmenessä vuodessa kaksinkertaistunut ja samaan aikaan rehukäyttöön päätyvän kalajauhon tuonti on supistunut 18 miljoonaan kiloon aiemmasta 90 miljoonasta kilosta. Tiedot ilmenevät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laatimista tilastoista.
Suomalaispöytiin päätyy Norjan lohta henkeä kohti 1,6 kiloa vuodessa, tonnikalaa 1,4 kiloa ja pakasteseitifilettä 700 grammaa henkeä kohti. Eniten kalaa Suomeen tuotiin Norjasta, jonka osuus kaikesta tuodusta kalasta ja kokonaistuontiarvosta haukkaa lähes puolet.
Tärkeimmät norjalaiset kalatuotteet olivat merilohi, katkaravut, pakastekalafileet, kalavalmisteet ja -säilykkeet sekä kalajauho ja kalajätteet. Toisella sijalla on Ruotsi, josta tuotiin erityisesti silli- ja silakkasäilykkeitä. Muita merkittäviä tuontimaita olivat Islanti, Tanska ja Thaimaa.
