Mainos

Ulko-ovien tiivistäminen

Ovien ja ikkunoiden huono tiivistys on helposti havaittavissa varsinkin talvisaikaan, kun laittaa käden lähelle puitteiden reunaa. Veto tuntuu ikävältä ja maksaa selvää rahaa energianhukan muodossa.

Ensimmäiseksi ei suinkaan kannata marssia kauppaan hankkimaan uutta ovea. Vanhojen kunnon tiivistenauhojen lisäksi on nykyään saatavissa myös erityistä tiivistelistaa, jonka kapeaan kylkeen on kiinnitetty valmiiksi joustava kumitiiviste. Niitä on saatavissa paria eri leveyttä - kuvissa näkyy leveämpi malli, joka soveltuu erityisesti oviin - ja niiden avulla tiivistäminen käy yhtä helposti kuin nauhalla.

Listat kiinnitetään puitteisiin oven puolelle joko pusku- tai jiirisaumaan siten, että ovilehti painaa sulkeutuessaan tiivisteen noin puoliksi sisään. Kätevin työjärjestys on kiinnittää ensimmäiseksi ylälista, sitten kynnyskappale (tuoteperheeseen kuuluu erilaisia kynnyslistamalleja) ja lopuksi pystysivut. Listoja kiinnitettäessä katsotaan, että ovi on varmasti kunnolla kiinni.

Listaa katkaistaessa kannattaa vetää tiivistekumi tilapäisesti pois urastaan katkaisukohtaan saakka, sahata lista ensin poikki ja katkaista tiiviste sen jälkeen saksilla. Muuten sahan terä saattaa repiä kumia ikävästi ja katkaista sen aivan väärästä kohdasta.

Lisätietoja:
Binja-Puu Ky,www.binjasystem.com

(JKA 7.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.