Ukraina: Venäjä jatkanut lennokki- ja ohjusiskuja

Ukrainalaiset villieläimet kärsivät Venäjän ohjusiskuista 1:09
Ihmisten lisäksi myös villieläimet Ukrainassa kärsivät Venäjän ohjusiskuista

Ukrainan mukaan Venäjä jatkoi viime yön aikana lennokki- ja ohjusiskuja Ukrainaan. 

Itä-Ukrainassa Donetskin alueella sijaitsevan Horlivkan kaupungin Venäjä-mielinen pormestari Ivan Prihodko puolestaan sanoi viestipalvelu Telegramissa, että ainakin kaksi siviiliä kuoli ja yksi haavoittui Ukrainan lennokki-iskussa.

Donetsk on yksi niistä alueista, jotka Venäjä on väittänyt liittäneensä itseensä, vaikka alue ei ole kokonaan Venäjän hallussa.

Ukrainan ilmavoimat kertoi Venäjän laukaisseen 20 iranilaisvalmisteista taistelulennokkia sekä kolme ballistista ohjusta. Ilmavoimien mukaan lähinnä rintaman etelä- ja itäosissa sijaitsevat ilmapuolustusjärjestelmät kuitenkin torjuivat yli kymmenen lennokeista.

Harkovan alueen poliisi sanoi, että asuintaloja ja supermarketti vaurioitui iskuissa, jossa haavoittui kolme ihmistä. Viranomaiset kertoivat yhden ihmisen haavoittuneen myös Mykolaivin eteläosassa.

Venäjän ilmapuolustusjärjestelmät tuhosivat ukrainalaisen lennokin Pihkovan alueen yllä, sanoi Venäjän puolustusministeriö verkkosivuillaan julkaistussa lausunnossa.

Ukraina tavoittelee ilmatilansa herruutta

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut, että Ukrainan ensisijaisena tavoitteena on saada sen ilmatila hallintaan tänä vuonna, jotta se voisi edetä rintamalla.

Myös maan ulkoministeri Dmytro Kuleba korosti aikaisemmin tässä kuussa Davosin talousfoorumin puheessaan, että Ukrainan keskeisiin tavoitteisiin kuluvan vuoden aikana kuuluu ilmaherruuden saavuttaminen Ukrainassa.

Venäjä on tehnyt Ukrainaan jatkuvia ilmaiskuja lähes kahden vuoden ajan. Ukraina on vedonnut länsiliittolaisiaan avustamaan maata sen puolustusjärjestelmän vahvistamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat