Mainos

Uhrin tarina ihmetyttää: Miksi kukaan ei puuttunut mallipomon likaisiin puuhiin?

Kuinka kauan vastikään ankaran tuomion seksirikoksista saanut joensuulainen ohjelmatoimistoyrittäjä on todellisuudessa jatkanut toimintaansa? Ja miksi miestä ei pysäytetty?

Nämä kysymykset heräävät 45 minuuttia -ohjelmassa haastattelun naisen tarinasta. Nainen kertoo karusta kohtaamisestaan Tero Erosen kanssa 90-luvun alussa.

Mies sai kaksi viikkoa sitten 12,5 vuoden vankilatuomion muun muassa raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä sekä tapon yrityksestä. Näiden seksuaalirikosten uhreina oli 12 nuorta naista neljän viime vuoden aikana.

– Kun kuulin tuomiosta, järkytys oli hirveä. Tajusin, että kuinka monet nuoret naiset ovat joutuneet hänen uhrikseen vuosien varrella. Olin kai itse pelkuri, kun en aikanaan yrittänyt pysäyttää häntä.

Nainen ja hänen ystävänsä näkivät 90-luvun alkupuolella lehdessä ilmoituksen, jossa Eronen haki show-tanssijoita. Nainen oli tuolloin 19-vuotias.

– Minulla oli haaveena saada tanssista ammatti. Sellaisia tavallisen nuoren tytön haaveita, nainen hymähtää.

Todellisuus oli toinen. Nainen kertoo joutuneensa miehen riisuttamaksi hotellissa järjestetyssä "haastattelutilaisuudessa". Lisäksi hän kertoo miehen käyneen häneen käsiksi, ottaneen alastonkuvia ja lopulta kiristäneen häntä niillä tekemään striptease-keikkoja.

– Olin niin riisuttu ja en toivonut mitään muuta kuin, että pääsisin nopeasti pois. En voinut vain toimia, en tiedä, miksi. Siinä oli se luottamus aikuiseen ihmiseen ja kaikki oli niin virallista, kun olimme hotellissa ja vastaanottokin tiesi tilaisuudesta. Tieto siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, se oli niin hataralla pohjalla.

"Pyysin poliisia tutkimaan miehen toimia"

45 minuuttia -ohjelman taustakeskusteluissa käy ilmi, että miehen tavat ovat olleet hyvin tiedossa Joensuun seudulla. Yksi toimintaa huolestuneena seuranneista on mallitoimisto Crazen johtaja Päivi Turtiainen-Laakkonen.

– Olen ollut jossain vaiheessa poliisin puheilla ja ilmoittanut että tälle asialle pitäisi tehdä jotain. Kaikki ovat olleet omalla tahollaan kiireisiä.

Turtiainen-Laakkonen kertoo huomauttaneensa myös työvoimatoimistolle siitä, että miehen työnhakuilmoituksia julkaistiin sen nettisivuilla.

Ohjelma pyysi Joensuun poliisilta kommenttia siitä, miksi Erosen toimia nuorten naisten suhteen ei ole tutkittu. Mies on muuten asioinut tiiviisti poliisin kanssa ja poliisi on myös selvittänyt hänen itse nostamiaan kunnianloukkausjuttuja. Poliisin edustaja ei kuitenkaan halunnut tv-haastatteluun.

Lopulta laajan seksirikosvyyhdin tutki Helsingin poliisi, joka sai asiasta vihiä yhteistyössä kolmannen sektorin eli järjestöpuolen kanssa. Tutkinta alkoi toden teolla noin vuosi sitten.

Epäiltiin tapon yrityksestä - käräjäoikeus päästi vapaaksi

Tero Eronen vangittiin viime helmikuussa Joensuussa epäiltynä tapon yrityksestä. Yllättäen käräjäoikeus vapautti miehen vain kahden viikon tutkintavankeuden jälkeen.

Poikkeuksellisen päätöksen jälkeen mies ehti syyllistyä vapaalla ollessaan vielä ainakin kahteen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tapon yritykseen liittyvä syyteharkinta siirrettiin sekin aikanaan Helsinkiin. Nyt Erosen 12,5 vuoden tuomioon sisältyy myös tästä rikoksesta saatu tuomio.

Eronen kiistää

Vankilasta tavoitettu Eronen kiistää toimineensa haastateltavan kuvaamalla tavalla. Hän vihjaa jonkun muun voineen esiintyä valheellisesti hänen nimissään.

Hän myös arvelee, että haastateltava ei ole vilpitön, vaan entinen striptease-esiintyjä, joka "haluaa selitellä 90-luvun alun tekemisiään". Lisäksi Eronen epäilee asuneensa itse ulkomailla kyseisenä tapahtuma-aikana.

Eronen myös kiistää kaikki häneen kohdistetut rikossyytteet ja on ilmoittanut valittavansa tuomiostaan hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.