Mainos

Uber-pomon sanaharkka kuljettajan kanssa tallentui videolle – "Minun on aika muuttua"

Uberin toimitusjohtaja on pahoittellut käytöstään Uber-kuljettajaa kohtaan julkisella viestillä. Viesti välitettiiin kaikille Uberille ajaville kuljettajille.

Uberin perustaja ja toimitusjohtaja Travis Kalanick oli viettämässä iltaa kahden naispuolisen ystävänsä kanssa. Kalanick otti tyylilleen uskollisena Uber Black -kyydin, mikä on Uberin alkuperäinen, nykyistä perustasoa laadukkaampi kyytipalvelu. 

Uberin toimitusjohtajan julkinen anteeksipyyntö

Olette varmasti kaikki nähneet videon, jossa kohtelen Uber-kuskia epäkunnioittavasti. Se, että olen tapahtuneesta häpeissäni, ei riitä kuvaamaan tunteitani. Tehtäväni on johtaa teitä niin, että voitte olla minusta ylpeitä.

Videolla näkyy selvästi ne puolet minusta, joiden suhteen saamani palaute on muistutus siitä, että minun on aika muuttua. Ensimmäistä kertaa ymmärrän, että tarvitsen apua johtamistaitojeni kehittämisessä ja aion myös apua hankkia.

Takapenkillä käytiin keskustelua niin Kalanickin syntymäpäivästä kuin Uberin viime aikojen vaikeuksista.

– Jos ei ole vaikeaa, teen asioista vaikeita. Muuten en tekisi työtäni oikein, Kalanickin voi kuulla sanovan videolla.

Naisten jo poistuttua autosta, ajautuvat auton kuljettaja Fawzi Kamel ja Kalanick keskusteluun Uberin alati muuttuvista säännöistä. Kuljettaja tuskastelee menettäneensä lähes satatuhatta dollaria viimeisen vuoden aikana Uberin muuttuvien kustannusten takia.

– Hetkinen, mitä olen muuttanut Uber Blackin suhteen, Kalanick kyselee ihmetellen.

Kuljettaja syyttää Kalanickia hintojen pudottamisesta, mutta tämä toteaa joidenkin ihmisten vain välttelevän omaa vastuutaan.

– He syyttävät kaikesta aina toisia, mikään ei koskaan ole oma vika, Kalanick toteaa ennen kuin poistuu autosta paukauttaen takaoven kiinni.

Kamel nauhoitti koko keskustelun ja lähetti sen uutistoimisto Bloombergille. Hän sanoo halunneensa tuoda esiin Uber-kuskien huonon aseman ja kritisoivansa yhtiön tapaa laskea hintoja silläkin ehdolla, että kuskit eivät tienaa edes minimiä.

Videon tultua julki, Kalanick esitti julkisen anteeksipyynnön ja lupasi vihdoin parantaa johtamistyyliään, joka on ollut useaan otteeseen arvostelun kohteena.

Autonkuljettaja Kamel arvioi kuljettamansa asiakkaan ajon jälkeen yhden tähden arvoiseksi. Onneksi firman toimitusjohtajana Kalanickilla tuskin tulee arvioidensa takia olemaan hankaluuksia saada kyytiä itselleen.

Juttua päivitetty 22:05. Poistettu maininta Uberin työntekijästä. Uber-kuljettajat eivät ole työsuhteessa yritykseen. 

***

0:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.