Käräjäoikeus päätti jatkaa UB:n lakkautusjutun käsittelyä - "UB:n on osoitettava toiminnan loppuminen"

4:28

United Brotherhoodin lakkautusjuttu alkoi kiistalla. Viranomaiset vaativat UB:n lakkauttamista väkivaltaisena rikollisjärjestönä, mutta UB:n mukaan jengiä ei enää ole olemassa.

United Brotherhoodin ja sen alajärjestön Bad Unionin lakimiehen Ilkka Ukkosen mukaan molemmat lakkautettavaksi vaaditut yhdistykset ovat lakkauttaneet itsensä, eikä juttua pitäisi käsitellä.

- Toiminta jota vaaditaan kiellettäväksi on lopetettu. Näin ollen siitä syntyy prosessiedellytysten puute.

Viranomaiset ovat tästä lakkauttamisilmoituksesta eri mieltä ja katsovat että ilmoitus on tuore ja toiminta jatkuu.

Käräjäoikeus päätti tässä vaiheessa, että asia vaatii oikeudelta päätöksen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päätti jatkaa UB:n lakkautusjutun käsittelyä. Sen mukaan UB:n on osoitettava lopettaminen, kun jutussa aikanaan päästään pääkäsittelyyn.

UB:n lakimies Ukkonen ehti aiemmin ihmetellä miten viranomaisten jengipomoksi nimeämä Tero Holopainen voisi edes osoittaa toiminnan loppumisen, kun tämä on tutkintavankina tiukoin yhteydenpitorajoituksin. Miestä epäillään törkeästä huumerikoksesta.

Valmisteluistunto etenee

Lakkautusjutussa on tänään valmisteluistunto. Valmisteluistunnossa tyypillisesti selvitetään mistä eri osapuolet ovat eri mieltä ja mistä voidaan olla samaa mieltä.

Salissa kiistellään nyt siitä voidaanko vankiloiden jengiasiantuntijaa kuulla jutussa asiantuntijana tai todistajana. UB haluaa myös evätä krp:n jengiasiantuntijan kuulemisen, koska krp on lakkautusta ajavan poliisihallituksen alainen, jolloin objektiivisuus vaarantuu.

Poliisihallituksen edustaja Pekka Väisänen on tästä eri mieltä.

Hetken tauon jälkeen käräjäoikeus päätti, että krp:n ja vankiloiden jengiasiantuntijaa voidaan kuulla oikeudessa asiantuntijana.

Oikeus päätti pitää lounastauon. 

Iltapäivällä puidaan tapauksen todisteita.

United Brotherhood aikoo todistaa lopettamisensa sillä, että lakkautusjutussa oikeussaliin tuodaan lukuisia ex-jäseniä kertomaan asiasta todistajina. Samoin aiotaan esittää toimitilojen lopetettuja vuokrasopimuksia.

Lue lisää päivän oikeudenkäynnistä:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja