Mainos

Tyylinmuutos värillisillä piilolinsseillä

Oletko koskaan miettinyt, miltä näyttäisit jos sinulla olisi eriväriset silmät? Eikö olisi hauskaa vaihtaa silmien väriä vaikkapa asuun sopivaksi?

Perinteisten piilolinssien lisäksi markkinoille on tullut runsaasti värillisiä piilolinssejä. Värilliset piilolinssit sopivat niin huono- kuin hyvänäköisille kantajille. Tehottomia linssejä voi ostaa ilman optikolla käyntiä vaikkapa verkkokaupoista. Mikäli linsseissä on hiukankin vahvuutta, on syytä käydä tapaamassa optikkoa ja neuvotella mitkä linssit sopivat parhaiten.

Optikolla käyntiä suositellaan kuitenkin myös vain kosmeettisista syistä valituille linsseille, erityisesti jos piilolaseja ei ole aiemmin käytetty. Optikko voi tarkastaa, ettei piilolinssien käytölle ole silmässä rakenteellista tai toiminnallista estettä. Vaikkapa allergiaa tai silmien kuivumista. Näitä saattaa ilmetä myös henkilöillä, joilla ei ole taittovirhettä. Myös piilolasien käyttö; silmäänlaitto ja poisotto sekä oikeanlainen hoito neuvotaan optikolla piilolasisovituksen yhteydessä.

Tumma vai vaalea?

Värillisiä piilolinssejä käytetään usein tehostuskeinona. Niillä on mahdollista korostaa omaa silmänväriä. Vaaleiden sävyjen, eli sinisten, harmaiden tai vihreiden silmien korostamiseen sopii parhaiten läpikuultavat enhancer-linssit. Niiden avulla voit vahvistaa ja tehostaa silmiesi omaa väriä luonnollisen kauniisti. Linsseillä voi myös muuttaa omaa silmänväriä esimerkiksi vaaleansinisestä vihertäväksi.

Tummien silmien väriä korostavat parhaiten peittävät opaque-linssit. Näillä linsseillä konkreettisesti peitetään silmän omaväri aikaansaaden uusi, puhdas väri. Peittävät opaque-linssit on tehty pistematriisikuviotekniikalla mahdollisimman paljon silmän värikalvon kuviointia muistuttaviksi, jotta saataisiin mahdollisimman luonnollinen lopputulos.

Kissansilmiä ja viiruja

Piilolinssien tarjonta on nykyään hyvinkin monipuolinen. On värillisiä, perinteisiä, sekä urheilijoille suunnattuja piilolinssejä. Lisäksi on dramaattisia crazy-linssejä, joista löytyy jokin erityiskuvio esimerkiksi kissansilmä tai vaikkapa hymynaama.

Värilliset piilolinssit ovat jonkin verran hintavampia kuin tavalliset, mutta niin on niiden merkityskin erikoisempi kuin perinteisten linssien. Erikoisempia linssejä on saatavilla sekä kertakäyttö-, kuukausi- että pitkän vaihtovälin linsseinä.

Värilinssit myös urheilijoille

Urheilijoille on lanseerattu aivan oma linssisarja. Nike MaxSight-linsseillä urheilijat näkevät paremmin kuin muut, vaikka heillä olisi jo luonnostaan täydellinen näkökyky.

Urheilijoille suunnatut linssit suodattavat aurinkoisella säällä kaiken häiritsevän valon pois ja samalla vahvistavat hyvää valoa, jolloin aikaansaadaan huippukontrasteja.

Amber-sävylinssi on suunniteltu erityisesti jalkapallon, tenniksen ja pesäpallon pelaajille. Toisin sanoen linssi on suunniteltu nopeisiin pallopeleihin. Linssi sopeuttaa silmät nopeasti valon ja varjojen vaihteluille sekä suodattaa näkyvän valon vihersinialueelta. Toimintaympäristön tarkentuessa myös pelistä tulee tehokkaampaa, jolloin on mahdollista keskittyä olennaiseen, itse peliin.

Grey-green-linssi on ihanteellinen kirkkaassa auringonvalossa urheilemiseen. Sen häikäisynesto ja käyttömukavuus tekevät urheilusuorituksista miellyttävämpiä ja tarkempia. Grey-green vahvistaa näkyvän valon viherpuna-aluetta terävöittäen yksityiskohtia. Linssi sopii erinomaisesti golfin, juoksun ja kuntoilun harrastajille.

MaxSight linsseissä väri peittää koko sarveiskalvon pinnan. Tavallisten värilinssien tarkoituksena on muuttaa silmän väriä, eli toimia esteettisenä linssinä. Urheilulinsseissä värjäyksen merkitys on suodattaa turha haitallinen valo pois.

Teksti:Johanna Tamminen

Kuvat: Ciba vision, Sutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.