Mainos

Tytär vaatii julkista tilintekoa oikeudessa – tämä Oulun epäillystä insesti-isästä tiedetään

Oulun insestitapauksesta epäilty isä ollut kunnallispolitiikassa ja vastuutehtävissä. Sosiaalisessa mediassa mies julistaa rakkauttaan perhettään kohtaan.

Järkyttävä, vuosia kestänyt seksuaalinen hyväksikäyttö paljastui, kun nyt 26-vuotias tytär kertoi tapauksesta sanomalehti Kalevan haastattelussa. Nainen kertoi joutuneensa pienestä pitäen isänsä pahoinpitelemäksi ja tulleensa ensi kertaa raskaaksi 11-vuotiaana. Tytär teki useita abortteja, ja synnytti 16-vuotiaana lapsen.

Hyväksikäytön epäillään tapahtuneen Oulussa vuosina 1999-2008.

51-vuotias isä on kotoisin Norsunluunrannikolta. Tytär kertoi Kalevassa isänsä lähteneen etsimään Euroopasta parempaa elämää. Tytär saapui Afrikasta Suomeen 4-vuotiaana. Perheeseen kuului myös kantasuomalainen äitipuoli, jolla oli vakavia mielenterveysongelmia. 

Yrittäjä ja mukana kunnallispolitiikassa

Isä oli pyrkinyt kunnallispolitiikkaan mukaan ja hänellä oli luottamustehtävä Oulun käräjäoikeuden lautamiehenä. Miehellä oli pesulayritys, jota hän piti yhdessä kantasuomalaisen vaimonsa kanssa. Yritys lakkautettiin vuonna 2010.

Hoitohenkilökunta ei tytön mukaan havahtunut edes toistuviin abortteihin, vaan tytön mielenterveyttä epäiltiin. 

Tytär pohti, että perheen kulttuuritausta saattoi vaikuttaa siihen, ettei tapahtumiin puututtu.

– Isäni on erittäin voimakas persoona. Hän puhuu kovaäänisesti ja käyttäytyy aggressiivisesti. Ehkä viranomaisetkin ovat pelänneet häntä (isää), hän sanoi Kalevan haastattelussa.

Mies jätti avioerohakemuksen hieman ennen lapsen syntymään. Hän muutti Oulusta Norjaan, tyttären mukaan siksi, ettei jäisi kiinni tapahtuneesta.

Miehen Facebook-profiilin mukaan hän asui Etelä-Norjassa, Grimstadin kaupungissa, ennen kuin poliisi sai hänet kiinni ja kuljetti Ouluun oikeudenkäyntiä varten.

"Rakastan tytärtäni"

Facebookissa mies on julkaissut useita kuvia, joissa esittelee ylpeänä perheenjäseniään. 

– Rakastan suloista tytärtäni ja naistani, joka rakastaa minua, koska he tekevät minut onnelliseksi joka ikinen päivä, mies päivitti norjaksi tammikuussa 2012.

Seksuaalirikokset käsitellään aina oikeudessa suljettujen ovien takana ja asiakirjoista salataan kaikki asianomistajan henkilöllisyyttä koskevat tiedot. Toimenpide tehdään uhrin suojelemiseksi.

Tytär kuitenkin haluaa tässä tapauksessa käsittelyn julkiseksi, joten Oulun käräjäoikeus ratkaisi poikkeuksellisesti käsittelevänsä insestitapauksen julkisena isän vastustuksesta huolimatta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja