Työpäivän karmea käänne: Partio sai kiireellisen tehtävän leikkipuistoon tietämättä miksi – poliisi taklasi lastaan päähän puukottavan isän

Syyttäjä Jukka Haavisto Porvoon puukotuksesta:"Erityisen raaka ja julma tekotapa" 2:49

Kahden vanhemman konstaapelin työpäivä sai järkyttävän käänteen viime marraskuussa, kun hätäkeskuksesta annettu huoltajuuskiistaan liittyvä tehtävä päättyi 3-vuotiaan tytön kuolemaan Porvoon lyseon leikkipuistossa.

Syyttäjän mielestä kyseessä oli kosto. Katso videolta myös rikostoimittaja Jarkko Sipilän kommentit oikeudenkäynnistä tänään:

Toinen poliiseista ryntäsi väliin, kun lapsen isä puukotti tytärtään päähän. Lapsen isää syytetään murhasta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Tapahtumapaikalle ensimmäisinä saapuneet poliisit kertoivat näkemästään pian tapahtumien jälkeen. Kertomukset ovat osa poliisin esitutkintamateriaalia, joka tuli julkiseksi tänään oikeudenkäynnin alettua.

Poliisin esitutkintametariaalissa on julkaistu järkyttävät kuvat Porvoon veriteosta. Alla oleva video ei sovi herkille!

EI HERKILLE: Porvoon leikkikenttäsurman järkyttävät kuvat julki 0:28

Tehtävä tuli hätäkeskuksesta

Toinen vanhemmista konstaapeleista kertoi kuulusteluissa, että hän oli tapahtuma-aikaan työparinsa kanssa partioautossa, kun hätäkeskuksesta tuli tehtävä huoltajuuskiistaan liittyen.

Kaksikko lähti kohti ilmoitettua osoitetta, mutta matkalla hätäkeskuksesta ilmoitettiin, että tehtävä on erittäin kiireellinen. Samalla poliiseille kerrottiin, että tehtävään liittyvä mies kävelee kohti Porvoon lyseon leikkipuistoa.

Poliiseille ei tilanteessa selvinnyt, miksi tehtävän kiireellisyysluokka muuttui yllättäen. Partio oli tuolloin kuitenkin jo lähellä tehtäväpaikkaa. Kun he saapuivat perille, toinen poliiseista huomasi, että leikkipuistossa aikuinen mies lyö lasta.

Poliisi taklasi miehen

Poliisit nousivat autosta ja lähtivät juoksemaan. Ensimmäisenä väliin ennättänyt vanhempi konstaapeli kertoi kuulusteluissa, että näki ainoastaan, miten mies oli polvillaan lapsen päällä.

Hän kertoi taklanneensa miehen täydestä vauhdista ja ottaneensa tämän hallintaotteeseen.

– Minulla on sellainen muistikuva, että näin taklatessani veitsen kiinni lapsessa, mies kertoi poliisin esitutkintamateriaalin mukaan.

Näki veitsen lapsen päässä

Kun poliisi sai lapsen päällä olleen miehen käsirautoihin, hän näki, että lapsen päässä oli kiinni mustakahvainen veitsi.

Toinen poliiseista ilmoitti välittömästi poliisiradioon, että lasta on puukotettu päähän.

Lapsen isää syytetään 3-vuotiaan tyttärensä murhasta tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat