Työntekijät kylpylälomalle, isot herrat käytännön töihin

Kaikki Suomen Siwat ja Valintatalot kisaavat vuosittain parhaan kaupan tittelistä omissa sarjoissaan. Vuosi sitten toukokuussa Vuoden Valintataloksi valittiin Tuusulalainen Jokelan Valintatalo, jonka henkilökunta passitettiin palkintomatkalle kylpylään. Sillä välin kaupan asiakkaista pitivät huolen Suomen Lähikauppa Oy:n johtoryhmän jäsenet.

Yksi näistä jäsenistä on Niclas Ahlbom, joka on päässyt tutustumaan kaupan arkeen Siwoissa ja Valintataloissa jo useamman kerran. Hänen normaali tittelinsä on kauppatoimintojen johtaja, mutta muutaman kerran vuodessa häntä voi tituleerata kassamyyjäksi tai hyllyttäjäksi.

− Tuurauspäivät kaupoissa ovat mielettömän kivoja kultahippupäiviä, toteaa Ahlbom. Mies, joka toi palkitsemiskäytännön taloon.

"Tuntuu, että työtämme arvostetaan"

Jokelan Valintatalon myymäläpäällikkö Tarja Raunisalolle kylpyläloma tuli täytenä yllätyksenä.

− En edes tiennyt, että olemme ehdolla Vuoden Valintataloksi, Raunisalo muistelee.

Hän kertoo, että voitto ja palkitsemissysteemi saivat tuntemaan, että hänen ja työtovereiden panosta todella arvostetaan.

Pientä koheltamista

Vaikka kassatyöskentely onkin tullut Ahlbomille tutuksi vasta tuurauspäivien myötä, ei hän ihan amatööri ole. Hän kertoo työskennelleensä opiskeluaikoinaan muun muassa kirjakaupassa, joten asiakaspalvelu on hänelle ennestään tuttua.

− Pidän asiakaspalvelusta hirveän paljon. Sääli, etten sitä juuri pääse enää tekemään, Ahlbom sanoo.

Oli kokemusta tai ei, johtoryhmäläiset eivät kuvitelleetkaan pärjäävänsä keskenään, vaan he pyysivät avukseen myymäläpäällikön naapurikaupasta. Asiakkaiden huomioiden mukaan pomot olivat pärjänneet kaupan töissä ihan mukavasti, mutta huomauttivat kuitenkin, että pientä koheltamisen meininkiä oli ollut ilmassa.

Raunisalo kertoo, kuinka eräät kanta-asiakasrouvat olivat huokaisseet helpotuksesta hänen palattuaan kylpylälomalta.

− Hyvä, että tulitte takaisin! Aikamoista sähläämistä se oli, rouvat sanoivat.

Lue myös:

    Uusimmat