Työnantaja ei saa vaatia koronapassia edes pikkujouluissa – moni yritys on perunut pikkujoulut tänä vuonna

Moni yritys on perunut pikkujoulut tänä vuonna 1:57
Moni yritys on perunut pikkujoulut, työnantaja ei saa vaatia työntekijältä koronapassia edes pikkujouluissa

Ainakin osa suurista työnantajista on perunut pikkujouluja tai siirtänyt niitä virtuaalisiksi.

Suomen suurin työnantaja on Helsingin kaupunki, joka työllistää lähes 40 000 ihmistä. Helsingin kaupunki aikoo tänä vuonna järjestää pikkujoulut pääosin virtuaalisesti edellisvuoden tapaan. 

– Kaupunki on tehnyt henkilöstön kokoontumisia koskevia linjauksia tällä viikolla laaja-alaisen etätyön astuttua voimaan. Pidämme tärkeänä, että emme laajamittaisesti kokoonnu sankoin joukoin. Linjaustemme mukaan suuria henkilöstötilaisuuksia tulee välttää, kertoo henkilöstöpolitiikan johtaja Asta Enroos sähköpostitse.

– Pienimuotoisia tapaamisia voidaan toki työyhteisöissä toteuttaa. Mikäli tilaisuus on ravintolassa, osallistuminen mahdollistuu koronapassilla, Enroos kertoo.

Työnantaja ei voi vaatia työntekijältä koronapassia edes vapaamuotoisissa pikkujouluissa. Koronapassia voi vaatia vain toiminnanharjoittaja, kuten ravintola tai yleisötilaisuuden järjestäjä silloin, kun toimintaan muutoin kohdistuisi rajoituksia. 

Tällä hetkellä koronapassia voidaan siis käyttää vain ravintoloissa leviämisvaiheen alueilla sekä yleisötilaisuuksissa, joihin kohdistuu aluehallintovirastojen määräämiä rajoituksia.

Myös ainakin SOK, Kesko sekä Nordea kertovat, että tänä vuonna järjestetään vain virtuaalisia tai pienimuotoisia pikkujouluja. Päätökseen ovat vaikuttaneet koronatilanteen heikkeneminen sekä etätyösuositukset Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

– Suurimittaisemmat pikkujoulut on jätetty pitämättä. On todettu, että mitään suurempaa ei yksiköissäkään ole syytä järjestää. Pienimuotoisemmin tiimit ja yksiköt eri puolilla Suomea voivat harkita kokoontumisia paikallinen tilanne huomioiden, kertoo Keskon työsuhdejohtaja Petteri Huovinen.

*Korjaus kello 22.37: Petteri Huovinen on Keskon työsuhdejohtaja, ei SOK:n.

Lue myös:

    Uusimmat