Työkaluja lähisuhdeväkivaltaan puuttumiseen: THL avaa chat-palvelun tilanteisiin, joissa puhelimessa puhuminen auttajan kanssa on vaikeaa

Lähisuhdeväkivaltaan puuttumiseen kehitetään työkaluja – näin valitettava ongelma yritetään kitkeä 3:56
Videolla THL:n erityisasiantuntija Elisa Niklander kertoo Uutisaamun haastattelussa Nollalinjasta ja sen yhteyteen pian avautuvasta chat-palvelusta.

Lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille ihmisille on olemassa puhelinpalvelu, Nollalinja. Nyt sen rinnalle on tarkoitus avata kevään aikana uusi chat-palvelu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, eli THL:n, erityisasiantuntija Elisa Niklander kertoi tarkemmin Uutisaamussa Nollalinjasta ja millaisiin tarpeisiin se on tarkoitettu. Nollalinja on puhelinpalvelu, joka on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Sen yhteyteen avautuu pian chat-palvelu, jolle uskotaan olevan tarvetta.

– Viime vuonna huomattiin monissa auttavissa palveluissa, että ihmiset ottavat enemmän yhteyttä chattien kautta, kuin aikaisemmin, Niklander kertoo.

Soittaminen voi tuntua vaikealta, koska kotona saattaa olla toinen ihminen kotona, jonka läsnäollessa apua ei uskalleta hakea tai poistua asunnosta.

– Taustalla on varmaan se syy, kun ihmiset ovat olleet enemmän kotona neljän seinän sisällä, niin on hankalampi soittaa tällaisiin auttaviin puhelimiin, Niklander sanoo.

Turvakotiin lähteminen voi myös tuntua vaikealta.

– Nollalinja on ensisijaisesti sellainen auttava puhelin, josta saa kriisiapua, keskustelutukea, neuvoja ja ohjeistusta. Osa kaipaa ohjausta siihen, miten hakeutua turvakotiin, Niklander selventää.

Nollalinja palvelee ympäri vuorokauden puhelinnumerossa: 080 005 005.

Katso videolta koko Uutisaamun haastattelu, jossa Niklander kertoo miten korona-aika on vaikuttanut Nollalinjan tilastoihin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Osittainen lähde: Nollalinja

Lue myös:

    Uusimmat