Tyly ja tehokas Englanti murskaavasti jatkoon – MM-puolivälierästä lupa odottaa todellista herkkupalaa

Englanti jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Senegalin turnaus päättyy.

Senegal ei pystynyt vastaamaan Englannin haasteeseen. Gareth Southgaten miehistö oli tyly ja tehokas. Kolme Leijonaa marssi selkein 3–0 numeroin puolivälieriin MM-kisoissa.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Hallitseva Afrikan mestari vei hetkellisesti peliä parinkymmenen minuutin tienoilla. Painostuksen kliimaksina pallo otti rangaistusalueella jo Englannin John Stonesin käteenkin, mutta kontakti ei tarkistelun jälkeen osoittautunut rankkarin arvoiseksi.

Boulaye Dialla oli todellinen huipputontti puolen tunnin kohdalla, mutta lähietäisyydeltä ammuttu kuti pysähtyi näyttävästi Jordan Pickfordin käteen. Torjunta on ehdottomasti yksi turnauksen tähän asti näyttävimmistä.

Englanti oli hetkellisesti jopa hätää kärsimässä Senegalin kanssa, mutta Southgaten ryhmä näytti tylyn puolensa, kun puoliaika lähestyi. 39 minuuttia oli pelattu, ja käytännössä ensimmäisestä huippupaikastaan joukkue niittasi pallon maaliin.

Jude Bellingham antoi loistavan syötön ja Jordan Henderson sijoitti uransa kolmannen maajoukkue-osuman verkkoon. Senegalin loistava jakso katkesi pahassa paikassa.

Avauspuoliskon lisäajalla nähtiin myös yksi odotettu nimi valotaululla. Harry Kane katkaisi kuuden ottelun maalittoman putkensa maajoukkueessa. Kyseinen osuma oli Kanelle turnauksen ensimmäinen. Phil Foden ja Kane irtosivat ylivoimahyökkäykseen, ja Kane upotti pallon sydämensä kyllyydestä sisään.

Samalla Kane nousi vain maalin päähän Wayne Rooneysta, joka on iskenyt ennätykselliset 53 osumaa Englannin paidassa.

Jälkimmäisella puoliskolla tasoero korostui entisestään. Senegal ei saanut hyökkäyspeliään käyntiin. Selkäranka katkesi lopullisesti vajaan tunnin kohdalla. Bukayo Saka teki turnauksen kolmannen maalinsa.

Englanti kohtaa puolivälierissä todellisessa huippukamppailussa Ranskan, joka voitti aiemmin sunnuntaina Puolan maalein 3–1.