Ranskan tuplajahti jatkuu MM-kisoissa, Puolalla ei palaa – tähtihyökkääjälle historiallinen maali

Ranska kaatoi Puolan ja jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Katso tästä Tulosruudun raportti ottelusta.

Ranska teki tarvittavan ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon jalkapallon MM-kisoissa. Neljännesvälierässä kaatui Puola maalein 3–1. Olivier Giroudista tuli Ranskan kaikkien aikojen maajoukkuemaalintekijä, Kylian Mbappe puolestaan nousi turnauksen maalipörssin kärkeen.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Puolalla oli noin 35. minuutin kohdalla oivallinen hässäkkä Ranskan maalialueella. Lopulta Hugo Lloris kuitenkin torjui Piotr Zielinskin yrityksen.

Juuri ennen taukovihellystä suursuosikki onnistui. Kylian Mbappe pelasi pallon boksiin Olivier Giroudille, joka upotti pelivälineen taidokkaasti vaikeasta asennosta Puolan verkkoon.

Osuma oli Giroudille 52. Ranskan paidassa. Hyökkääjä nousi yksin maansa kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi ohi legendaarisen Thierry Henryn

Toisella puoliajalla Puolan kiri jäi torsoksi. Joukkueen maalipaikat jäivät käytännössä olemattomiin.

Noin vartti ennen täyttä aikaa supertähti Mbappe vilautti häikäisevää laukaustaan. 23-vuotias sai pallon hyvään paikkaan, tutki tilannetta hetken lähes seisovin jaloin ja tykitti lopulta pallon etuyläkulmaan.

Heti 90 minuutin täytyttyä Mbappe tinttasi vielä toisen osuman. Vähintään yhtä näyttävä, luja laukaus takakulmaan.

Viiden minuutin lisäajan päätteeksi Robert Lewandowski pääsi vielä ranskalaispelaajan käsivirheen seurauksena kokeilemaan rankkarista kosmeettista osumaa. Lloris ennakoi härskisti ensimmäisen yrityksen aikana, joten pilkku uusittiin. Toisella kerralla pallo alakulmaan ja loppunumeroiksi 3–1.

Kylian Mbappe nousi nyt yksin MM-kisojen maalipörssin kärkeen viidellä osumallaan. Hallitseva maailmanmestari Ranska jatkaa puolivälieriin, jossa vastaan asettuu joko Englanti tai Senegal.