Tyhjillään olleesta talosta varastettiin useita aseita Outokummussa – ojaan suistuneen auton luota löytyneet jäljet johtivat virkavallan epäiltyjen luo

Rajakoira käräyttää vaikka aseet tai salamatkustajan – näin hyvävainuiset virkamiehet tekevät työtään 4:35
Rajakoira käräyttää vaikka aseet tai salamatkustajan – näin hyvävainuiset virkamiehet tekevät työtään (1)

Kolme ihmistä on vangittu Outokummussa viime lauantaina tapahtuneen asevarkauden takia, tiedottaa poliisi.

Poliisi sai lauantaiaamuna tiedon, että omakotitaloon oli tunkeuduttu ja talosta oli viety yhteensä kahdeksan haulikkoa ja kivääriä.

Talon asukas oli ollut poissa kotoa yön ajan ja talo oli ollut tyhjillään. Tapahtumapaikalle suunnanneet poliisipartiot havaitsivat melko lähellä taloa ojaan suistuneen henkilöauton.

Poliisit löysivät auton lähettyviltä lumihangesta kaksi asetta, jotka osoittautuivat tarkistusten perusteella talosta varastetuiksi.

Epäillyt nuoria aikuisia

Poliisi jäljitti poliisikoiran avulla autolta poistuneiden jalanjälkiä. Jäljet johtivat noin kilometrin päähän, erään taloyhtiön pihaan. Poliisit tarkistivat erään asunnon ja ottivat sieltä kiinni neljä ihmistä. Asunnosta virkavalta löysi neljä tyhjillään olleesta talosta varastettua asetta.

Vielä yksi ase löydettiin maanantaina päivällä. Yksi ase on poliisin mukaan edelleen kateissa. Käräjäoikeus vangitsi tiistaina kaksi miestä ja yhden naisen.

Kiinniotetut ovat kotoisin Outokummusta, Kuopiosta ja Joensuusta. Iältään epäillyt ovat hieman yli 20- ja 30-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat