Mainos

Tyhjennä vaatekaappisi kaikesta turhasta

Käsi sydämelle: kuinka monen vaatekaapista löytyy ainoastaan juuri oikeankokoisia vaatteita?

Monen vaatekaapin uumenissa piileskelee parittomia sukkia, pieneksi käyneitä alusvaatteita, mystisesti kutistuneita housuja tai kittanoita tyköistuvia puseroita – sinänsä ihan hyvää ja pitkän pennin maksanutta vaatetta, jota ajatellaan säilyttää siltä varalta että niihin joskus taas mahtuisi.

Hyllyn perimmäisiin sopukkoihin työnnettynä ne odottavat aikaansa, mutta vievät samalla kipeästi tarvittavaa tilaa käyttökelpoisilta vaatteilta.

Ilmat pihalle

Jos ja kun nykymitoille vääränkokoisia vaatteita halutaan säilyttää eikä asunnossa ole ylimääräistä säilytystilaa, saattaa vaatekaapin raivauksessa olla paikallaan käyttää hieman luovaa mielikuvitusta.

Kaikki tuntevat televisiossa esitellyt tyhjiötäkki- ja -tyynypakkaukset, joista imetään pölynimurilla ilma pois se jälkeen kun säilytettävä tavara on sijoitettu sisään. Ilmattomassa tilassa peitto tai tyyny painuu kasaan ja menee hyvin pieneen tilaan.

Mikä estäisi tekemästä samaa temppua liian pienille (tai suurille) housuille, hameille ja puseroille? Vältä kuitenkin sullomasta liikaa vaatteita yhteen pussiin ja taittele vaatteet aina tasakokoisiin pinoihin. Pulleitten sukkanyyttien tai muiden pienten tai epätasaisten vaatekappaleiden säilytykseen tämä ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto.

Värin mukaan

Myös värianalyysin mukaan suunniteltu puvusto tuo ajan kuluessa tilaa vaatekaappiin. Tähän menee kuitenkin aikaa, sillä vanhat, mahdollisesti väärää väriä edustavat vaatteet eivät tietenkään katoa itsestään. Kun kaikki uudet hankinnat on kuitenkin suunniteltu sopimaan toisiinsa ja vanhoihin oikeanvärisiin vaatteisiin, useimmat huomaavat pikkuhiljaa, etteivät enää tarvitsekaan niin monenlaisia uusia vaatteita kuin ennen.

Avainsana on yhdisteltävyys, sillä vanhat vaatteet käyvät osaksi uutta puvustoa, mikäli ne eivät ole hyvin leimallisesti poissa muodista. Monet värioppinsa lukeneet hankkiutuvat eroon vääränvärisistä vaatteistaan ja asusteistaan vaihtamalla niitä toista värityyppiä edustavan ystävän kanssa. Yksi antaa ystävälleen esimerkiksi sävyihinsä sopimattoman takin ja saa tilalle pitkät housut ja pari puseroa, jotka ovat osoittautuneet tälle ystävälle vääräksi valinnaksi.

Kaapin perältä kiskoille

Vaatekomeron rakenne on tärkeä tekijä. Korkea ja syvät hyllyt näyttävät houkuttelevilta, mahtuuhan niihin kiistatta paljon tavaraa. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että tällaisille hyllyille myös hautautuu paljon tavaraa.

Parempi vaihtoehto ovat liukukorit, joissa koko hyllyn sisällön saa vedettyä näkyviin kerralla. Vaatteet pysyvät myös ilmavampina, kun kaapissa pääsee ilma kiertämään ristikkorakenteisen korin läpi.

Satsaa laadukkaaseen korijärjestelmään, vaikka kiskojärjestelmät ja korit maksavatkin suhteellisen paljon. Markkinoille on tullut vanhojen merkkituotteiden lisäksi paljon halpajäljitelmiä, mutta niitten mekanismit eivät aina välttämättä toimi kiitettävästi pitemmän päälle eikä muunneltavuus ole aina paras mahdollinen.

Teksti: Hanna Myllys

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.