Tv-kuvat supertähdestä huolestuttavat Ruotsissa – isä riensi vastaamaan

Anni-Linnea Alanen sai yhden onnistuneen heiton keihäskarsinnassa: "Ei tartte edes analysoida" 0:30
Anni-Linnea Alanen heitti keihästä samaan aikaan, kun Duplantis hyppäsi seiväskarsinnassa.

Armand Duplantis selvitti seiväskarsinnan puhtaasti. Ennen MM-kisoja hän on kärsinyt krampeista, ja supertähden toiminta seiväspaikalla herättikin huolta ruotsalaismediassa.

Duplantis tarvitsi vain kolme hyppyä seiväskarsinnassa finaalipaikkaan. Korkeudet 555, 570 ja 575 ylittyivät kaikki ensimmäisellä yrittämällä ja vieläpä todella reilusti. Ruotsalainen käytti hyppyjen välissä hierontapyssyä, mistä ruotsalaismediassa huolestuttiin välittömästi, sillä taustalla on ongelmia.

ME-mies joutui jättämään Monacon Timanttiliigan kisan kesken heinäkuun lopussa, kun hän tunsi kramppeja takareidessään. Duplantis reagoikin tilanteeseen heti ja lennätti kiropraktikon Yhdysvalloista hoitamaan itseään. Hoidoissa paljastui että takareiden krampit johtuivat kireydestä lantion seudulla.

Duplantisin isä ja valmentaja Greg Duplantis selvitti medialle nopeasti karsinnan jälkeen, että hierontapysyyn käytöstä kesken karsinnan ei tarvitse huolestua.

– Hän halusi vain, että jalat tuntuvat rennoilta, Greg Duplantis sanoo Expressenin mukaan.

Hyppääjä itse totesi myös, että ei ole syytä huoleen.

– Se oli vain ehkäisevää. Hyppyjen välissä on melko pitkä odotus, yritin vain pehmentää (lihaksia). Kaikki tuntui hyvältä – lantion seudulla myös, Duplantis totesi.

Seiväskarsinnassa piti hypätä tulos 575 päästäkseen finaaliin. Kaikkiaan korkeuden selvitti 13 hyppääjää. Suomalaiset Juho Alasaari ja Urho Kujanpää eivät päässeet mukaan finaaliin. Alasaaren tulokseksi jäi 535, ja Kujanpää ei saanut tulosta lainkaan.

Finaali hypätään lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat