ME-mies Karsten Warholmille lisää painetta – hätkähdyttävä video nostaa epäilyt huijaamisesta Timanttiliigassa

Karsten Warholm saa juosta MM-finaalissa – videolla tarkka hidastus kyseenalaisesta aitatilanteesta.

Yleisurheilun norjalainen supertähti Karsten Warholm nousi kohun keskelle 400 metrin aitajuoksun MM-välierässä, kun Italia teki hänen juoksustaan protestin. Nyt hänestä on ilmennyt uusi huijausepäily.

Omassa välierässään ykköseksi juossut Warholm joutui tovin jännittämään kohtaloaan, kun Italia teki hänen juoksustaan protestin, koska katsoivat norjalaisen etummaisen jalan ohittaneen aidan sen sivusta.

Protesti kuitenkin hylättiin, koska Italia ei ehtinyt tehdä sitä aikavaatimusten puitteissa. Täten Warholm saa juosta keskiviikkoillan huipentavassa finaalissa.

Katso Karsten Warholmin protestiin johtanut kyseenalainen MM-juoksu pääkuvan videolta.

Warholmin kohutilanne nousi tiistaina otsikoihin läpi yleisurheilevan maailman. Ruotsalaisen TV4:n asiantuntijana toimivan Lennart Julinin mukaan Warholmin aitatekniikka on ollut joskus hyvinkin rajatapaus.

– Kaikki yleisurheilumaailmassa tietävät, että Karstenilla on todella erityinen tekniikka etujalkansa kanssa. Uransa alussa hän on varmaan ollut lähellä diskauksia. Viime vuosina ei kuitenkaan ole ollut ongelmia, Julin pohtii Expressenille.

Ruotsalaisen TV4:n yleisurheiluasiantuntijana toimiva Carolina Klüftin mukaan aiturin jalka voi mennä aidan vierestä, mutta jalan on oltava aitaa korkeammalla.

– Sääntöjen mukaan jalka ei saa olla aidan alapuolella, mutta tuosta kulmasta on vaikea sanoa, Klüft summaa Expressenille Warholmin kohutilannetta.

– Jalka voi mennä sivusta, kunhan hän pysyy rataviivojen sisällä, mutta kantapään on oltava aidan yläpuolella. Kunhan hän ei häiritse ketään muuta, Klüft kertoo.

Let’s run -sivuston toimittaja Jonathan Gault teki tiistaina erityisen huomion Warholmin tämän kauden juoksuista. Gault nosti kuvallisen esimerkin Warholmin kesäkuisesta Oslon Timanttiliigan kilpailussa, jossa norjalaistähden etummainen jalka näyttäisi ohittavan aidan niin ikään sen vierestä.

– Warholm taiteillut ohuella langalla tällä kaudella. Hän teki jotain samankaltaista viidennellä aidalla Oslossa. Aidan vierestä meneminen yli menemisen sijaan tarkoittaa diskausta. Tuomareiden on oltava finaalissa erityisen tarkkoja, Johannes Gault kirjoittaa X-tilillään.

Huijasiko Karsten Warholm Oslon Timanttiliigassa? Katso video juoksusta alta.

Norjan Karsten Warholm villitsi Oslon stadionin – jysäytti maailman kärkiajan 2:39
Katso: Huijasiko Karsten Warholm Oslon Timanttiliigassa? Viidennen aidan ylitys herätti kysymyksiä..

Lue myös:

    Uusimmat