Tuure Boelius lähetti Pride-viikkoa arvostelleelle Päivi Räsäselle avoimen kirjeen: "Jos olisin silloin tiennyt, miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät..."

3:04
Sosiaalisessa mediassa on kuohuttanut kansanedustaja Päivi Räsäsen twiitti seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtumasta – Räsäsen tekstiä kritisoinut Tuure Boelius MTV Uutiset Liven haastattelussa

Tuure Boelius vastasi Päivi Räsäsen kirjoitukseen Pride-viikosta.

YouTubesta maineikkaalle uralle ponkaissut Tuure Boelius julkaisi Instagramissa vasta-argumentin Päivi Räsäselle, joka kyseenalaisti aiemmin Twitter-tilillään Pride-viikon, joka on parhaillaan käynnissä.

Kristillisdemokraattien kansanedustajana toimiva Räsänen kirjoitti keskiviikkona, että hänen mielestään Pride ei ole ihmisoikeustapahtuma, vaan hänen mukaansa siinä on kyse seksuaalivähemmistöihin kuuluvasta ideologiasta.

– Tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Keisarilla ei ole vaatteita. Siksi #sananvapaus, Räsänen kirjoitti. 

Boelius ei niellyt Räsäsen sanomaa, vaan julkaisi Instagramissa avoimen kirjeen Räsäselle. Tekstin yhteydessä on kuva nuoresta Boeliuksesta sekä Räsäsestä. 

– Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TV:stä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? hän kirjoittaa tekstissään. 

Boelius kehottaakin Räsästä pohtimaan sitä, miltä sateenkaariperheen lapsena tuntuisi lukea Räsäsen tekstiä. 

– Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki.

Boelius korostaakin, että sananvapaus ei ole oikeus hyökätä ihmisoikeuksia vastaan. 

– Eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita! Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi, Boelius lopettaa tekstinsä toivottaen hyvää Pride-viikkoa sekä kuvatunnisteeksi "eikö sua hävetä". 

Lukuisat julkisuudesta tutut henkilöt ovat kommentoineet kuvaa. 

– Miten viisaasti kirjoitettu Tuure, Jasmin Hamid toteaa kommenttikentässä. 

– Hienosti kirjoitettu. Hyvä Tuure, Maria Veitola toteaa. 

– JUST NÄIN, Benjamin Peltonen yhtyy sanoihin. 

– Hyvä Tuureee, Vesta kirjoittaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja