Mainos

Tuula Haatainen ei asetu SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi

Kansanedustaja Tuula Haatainen ei asetu SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi. Haatainen kertoo tiedotteessa, että häntä on kysytty asettumaan SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi ja vedottu siihen, että hänen kokemuksensa haluttaisiin käyttöön puolueen johdossa. Hän sanoo pohtineensa asiaa vakavasti ja käyneensä keskusteluita lähipiirinsä kanssa.

– Harkinnan jälkeen olen päätynyt siihen, että en tässä tilanteessa lähde puheenjohtajaehdokkaaksi. Haluan keskittyä eduskuntatyöhön, jossa sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajuus vaatii nyt ja tulevana keväänä erityisesti soten osalta täyden työpanokseni.

Haataisen mukaan SDP:n on oltava rakentava yhteiskunnallinen liike, joka tarjoaa ihmisille uskottavan näkymän kestävästä ja oikeudenmukaisesta tulevaisuudesta.

– Tämän päivän ongelmat ovat globaaleja ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan tiivistä kansainvälistä yhteistyötä. SDP:n on toimittava tulevaisuuden rohkeana uudistajana ja vastustettava sisäänpäin kääntymistä sekä populistista kiihkoilua, Haatainen sanoo.

Hän haluaa, että SDP lähtee puoluekokouksesta vahvana ja voitontahtoisena kunnallisvaaleihin puolustamaan tavallisten ihmisten hyvän elämän edellytyksiä. 

Tuppuraisen kiinnostus lisääntynyt 

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo STT:lle, että viime aikojen tapahtumat ovat lisänneet hänen kiinnostustaan puheenjohtajakysymykseen. Tuppurainen ei kuitenkaan aio ratkaista asiaa taktisin perustein.

Tuppurainen kertoo, että hänellä on näkemyksiä muun muassa ihmisoikeuskysymyksistä ja Eurooppa-politiikasta. Hän haluaa tietää, onko näille näkemyksille kysyntää puolueessa. Hän kertoo harkitsevansa puheenjohtaja-asiaa ja kuulostelevansa, millaista tukea puoluekokousedustajien keskuudessa on.

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne kertoi puoluevaltuuston kokouksessa toissa viikolla, että hän on käytettävissä jatkamaan puolueen johdossa. Rinteen todennäköisimpänä haastajana pidetty Antti Lindtman kertoi viikonloppuna, että ei lähde puoluejohtajakilpailuun. Lindtman kertoi päätöksestään Iltalehden haastattelussa.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.