Tuukka Raskille komea voitto Winter Classicin jättiyleisön edessä – bonuksena Boston Bruinsin seuraennätys

Tuukka Rask sanoo tiukasti: Asema ei ole uhattuna 3:19
Tuukka Rask puhuu videolla Bostonin maalivahtiasetelmasta.

Boston Bruinsin Tuukka Raskin kausi on ollut vuoristorataa, mutta uudenvuodenpäivän NHL:n Winter Classic antoi enteitä paremmasta vuodesta. Hän sai juhlia sekä 4–2-voittoa Chicago Blackhawksista että uutta seuraennätystä. 

Tuukka Rask teki Boston Bruinsin historiaa, kun hän pelasi 469. ottelunsa Bruinsin paidassa. Se on eniten kaikista perinteikkään seuran maalivahdeista. Saman verran pelejä on pelannut Tiny Thompson vuosina 1929–39, joten niin sanottuna modenina aikana Rask on pelannut eniten otteluita. 

Boston Bruinsin valmennus pohti pitkään, paneeko se NHL:n ulkoilmaotteluun Winter Classiciin maaliin Tuukka Raskin vai Jaroslav Halakin. He päätyivät Raskiin. 

Rask teki lukuisia hyviä torjuntoja, ja nappasin muun muassa Patrick Kanen läpiajon kiinni. Kaikkiaan Rask torjui 36 laukausta. 

Bruins meni 3–2-johtoon kolmannessa erässä ajassa 50.20 Sean Kuralyn osumalla. Brad Marchand niittasi loppulukemat 4–2 tyhjään maaliin. 

Voitto oli Bruinsin historian kolmannessa Winter Classic -ottelussa toinen. 

Komea yleisöennätys

Notre Damen stadionilla pelattu ottelu oli odotetusti todellinen yleisömenestys. Virallinen yleisömäärä 76 126 on Winter Classic -otteluiden yleisöennätys. 

Yleisö oli historian toiseksi suurin NHL:n kaikissa ulkoilmaotteluissa. 

Kaikkien NHL:n 26. ulkoilmaottelun yleisökeskiarvo on 53 452.

Lue myös:

    Uusimmat