Tuukka Rask puhui tulevaisuudestaan: tyrmäsi spekulaatiot lopettamisesta – "Ei missään tapauksessa"

Tuukka Raskin kerrottiin aiemmin keväällä väläytelleen jopa uransa lopettamista, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy keväällä 2021. Nyt Boston Bruinsin 33-vuotias suomalaisvahti vakuuttaa, ettei hän ole vielä valmis jättämään kaukaloita.

Rask kertoo menevänsä hallille yhä mielellään. Intohimoa pelaamista ja etenkin voittamista kohtaan löytyy edelleen.

– Se ajaa minua eteenpäin. En ole asettanut mitään määräaikaa lopettamiselle. Ehkä se on 36-vuotiaana, ehkä vasta 37- tai vaikka 42-vuotiaana. Zdeno Chara pelaa edelleen, ja hän alkaa olla jo vanha (43), joten ehkä minä pelaan 45-vuotiaaksi – tai sitten en, Rask pyöritteli maanantaina.

– Tiedän, että voin neuvotella kesällä mahdollisesta jatkosopimuksesta Bruinsin kanssa. Katsotaan, mitä siitä tulee. Minulla ei ole missään tapauksessa ajatuksia lopettamisesta tai mistään sellaisesta.

Rask allekirjoitti Bruinsin kanssa kahdeksan vuoden ja 56 miljoonan dollarin sopimuksen vuonna 2013. Sitä on siis jäljellä yhden kauden verran.

Jo ennen nykyisen sopimuksen allekirjoittamista, kesällä 2011, Rask oli voittamassa Stanley Cupia Bruinsin kanssa. Tosin tuolloin aloittava maalivahti oli Tim Thomas.

Vuosina 2013 ja 2019 Rask oli häviämässä finaaleita aloittavana maalivahtina. Hän haluaa vielä nostaa himoitun pokaalin päänsä yläpuolelle.

 – Boston tunnetaan mestaruuksien voittamissta, ja menestys mitataan voitetuilla mestaruuksilla. Olen päässyt aloittavana maalivahtina kahdesti finaaleihin, ja vaikka emme voittaneet, on kunnia päästä niin pitkälle.

– Olen mielestäni pelannut hyvän uran, ja toivottavasti jäljellä on vielä muutamia vuosia – ehkä mestaruuskin.

Rask on alun perin Toronto Maple Leafsin varaus vuodelta 2005. Hänet varattiin ensimmäisellä kierroksella numerolla 21, ja ennen häntä maalivahdeista varattiin tuolloin vain Carey Price (5. vuoro).

Raskin pelaajaoikeudet kaupattiin Bostoniin jo vuotta myöhemmin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan liikkui Andrew Raycroft, josta Bruins olisi luopunut joka tapauksessa, joten Rask saatiin käytännössä ilmaiseksi.

Keväällä 2007 Rask teki ensimmäisen sopimuksensa Bruinsin kanssa, ja hän on täten edustanut bostonilaisseuraa koko NHL-uransa ajan. Raskin ensimmäinen täysi NHL-kausi oli 2009–10.

Vuonna 2014 Rask palkittiin NHL:n parhaana maalivahtina. Tällä kaudella hän olisi ollut taas vahva ehdokas kyseisen Vezina-palkinnon voittajaksi, kun kausi keskeytettiin maaliskuun puolivälin tienoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja