Tutkimus: Verenpaine pysyy kurissa teetä juomalla!

Teenjuonti saattaa olla luultuakin terveellisempää, kertoo uusi, Daily Mailin siteeraama tutkimus.

Länsi-Australian yliopiston ja Unileverin tutkijat havaitsivat, että kolme kuppia teetä päivässä alentaa sekä ylä- että alaverenpainetta. Tutkimus koskee mustaa teetä. Maidon kanssa tee ei välttämättä ole yhtä terveellistä.

Tee on maailman toiseksi suosituin juoma heti veden jälkeen. Jo aiemmin teestä on löydetty paljon antioksidantteja ja Harvardin yliopiston tutkimus havaitsi lisäksi, että teejuoma saattaa parantaa immuunijärjestelmän toimintaa.

Tutkimusprofessori Jonathan Hodgson kertoo Daily Mailille, että uusi tutkimustulos on tärkeä, sillä se osoittaa yhteyden teen ja sydänsairauksien merkittävän riskitekijän välillä.

Lisätutkimusta kaivataan

Tutkimus oli kuitenkin suppea, sillä mukana oli vain 95 australialaista, joiden ikähaarukka oli 35−75. Toiset joivat kolme kuppia mustaa teetä päivässä, toiset lumeteetä, jolla oli sama maku ja kofeiinimäärä, mutta jota ei ollut uutettu teenlehdistä.

Kuuden kuukauden jälkeen teetä juoneiden verenpaine oli 2 tai 3 elohopeamillimetriä alhaisempi kuin lumejuomaa saaneiden verenpaine.

Tutkimuksen tekijät uskovat, että tällainen verenpaineen pudotus voisi tarkoittaa kymmenen prosenttia vähemmän korkeasta verenpaineesta ja sydäntaudeista kärsiviä ihmisiä. Lisätutkimusta kuitenkin tarvitaan.

Tutkimus julkaistaan tällä viikolla Archives of Internal Medicine -tiedelehdessä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja