Tutkimus: Tämä välipalaherkku hävittää ylimääräiset sentit vyötäröltä

Tuoreen tutkimuksen mukaan vatsarasvaa vastaan kannattaa hyökätä syömällä pistaaseja.

Pistaasien syöminen saattaa kaventaa vyötäröä, paljastaa tuore Nutrition-lehdessä julkaistu tutkimus.

60 keski-ikäistä, joilla oli riski sairastua diabetekseen tai sydänsairauksiin, jaettiin kahteen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän ruokavalioon lisättiin pistaaseja, joista he saivat 20 prosenttia ruokavalionsa kokonaiskilokalorimäärästä. Näin lisääntyi myös heidän nauttimansa proteiinin ja hyvien rasvojen määrä, kun taas hiilihydraattien määrä väheni. Kokonaisuudessaan ruokavalio koostui 51-prosenttisesti hiilihydraateista, 20-prosenttisesti proteiineista ja 29-prosenttisesti rasvasta.

Kontrolliryhmä ei saanut pistaaseja ja heidän ruokavaliostaan 60 prosenttia oli hiilihydraatteja, 15 prosenttia proteiineja ja 25 prosenttia rasvoja.

Puolen vuoden jälkeen pistaasiryhmäläisillä oli keskimäärin 1,8 senttimetriä kapeammat vyötäröt, matalammat kolesteroliarvot sekä paremmat verensokeritasot. Lisäksi heillä oli vähemmän haitallisia tulehduksia.

Tutkimusta johtaneen Seema Gulatin mukaan pistaaseissa on paljon hyviä puolia. Niissä on ensinnäkin runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat kontrolloimaan kolesterolia. Lisäksi rasvahapot lisäävät sellaisten hormonien vapautumista, jotka säätelevät glukoosiaineenvaihduntaa sekä lisäävät insuliinin vapautumista, jolloin verensokeritasot pysyvät matalampina.

Tutkimuksen rahoitti kalifornialainen pistaasien toimittaja Paramount Farms, Inc. Tutkimusta voi silti pitää luotettavana, sillä sitä valvottiin huolellisesti ja lukuisat muutkin tutkimukset ovat osoittaneet pistaasien ja muiden pähkinöiden terveyshyödyt. American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pähkinät auttavat estämään ikääntymisestä johtuvaa painonnousua ja New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan päivittäinen pähkinöiden syöminen pidentää elinikää.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat