Tutkimus: Tämä tekijä vaikuttaa huomattavasti ylipainoon ja henkiseen väsymykseen

Tavallinen toimistotyöläinen viettää keskimäärin viisi tuntia ja 41 minuuttia työpöytänsä ääressä istuen, sekä nukkuu noin seitsemän tuntia vuorokaudessa. Näin suuri määrä paikallaan pysyttelyä vaikuttaa tutkijoiden mukaan dramaattisesti niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin.

Loughboroughin yliopiston tutkijoiden mukaan toimistotyötä tekevät ihmiset voivat huonommin niin fyysisesti kuin henkisestikin kuin muu väestö. Etenkin painoindeksin ja runsaan istumisen välillä on selkeä yhteys. Jos siis kärsit ylipainosta, pyri liikkumaan enemmän myös työpäivän aikana, sillä jo pienikin aktiivisuus vaikuttaa kehoosi.

Lisäksi tutkimus osoittaa, että ihmiset, jotka viettävät työpäivästään suurimman osan istuen pysyvät paikallaan paljon myös kotona. Tutkimuksessa seurattiin muun muassa fyysistä aktiivisuutta, perusterveydentilaa ja asenteita omaa työtä kohtaan.

– Kehotan ihmisiä laittamaan itselleen muistilapun koneen viereen, jotta he eivät unohda liikkumista työpäivän aikana. Mene vaikka juttelemaan työtovereillesi sen sijaan, että lähettäisit heille sähköpostia. Se tekee sinulle hyvää, kehottaa tohtori Myanna Duncan, joka on yksi tutkimusta johtaneista tutkijoista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja