Tutkimus: Siivoavilla miehillä onnellisimmat avioliitot

Mitä ahkerammin mies siivoaa ja hoitaa lapsia, sitä pienemmällä todennäköisyydellä suhde päättyy avioeroon. Tämän faktan selvitti brittitutkimus, jossa kartoitettiin avioparien kotitöiden jakautumista.

Mail Online kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan onnellisen avioliiton salaisuus on jaettu vastuu kotitöistä. Imurinvarteen tarttuvilla miehillä on siis suurempi todennäköisyys pysyä onnellisesti aviossa.

Tutkimus toteutettiin Iso-Britanniassa ja sen teki London School of Economics. Tutkimukseen osallistui 3 500 brittipariskuntaa, jotka olivat saaneet perheenlisäystä tiettynä ajanjaksona vuonna 1970.

Viisivuotiaiden äideiltä kysyttiin, kuinka paljon mies osallistuu kodin töihin. 1975 yli puolet miehistä ei osallistunut lainkaan, neljäsosa hoiti muutaman tehtävän ja yksi neljännes enemmän kuin kolme hommaa. Kun lapset olivat 10-vuotiaita, seitsemän prosenttia perheistä oli hajonnut, ja kun lapset viettivät 16-vuotispäiviä, jopa 20 prosenttia vanhemmista oli päätynyt eroon.

Tutkimustuloksista selvisi, että mitä enemmän mies auttoi kotitöissä, sitä vakaampi oli avioliitto.

– Tutkimus osoitti, että avioeron riski on suurempi, kun äidit lähtevät työelämään, mutta riski pieneni mikäli isät panostivat kotitöihin ja lastenhoitoon, tutkija Wendy Sigle-Rushton kommentoi.

– Vaikka työmarkkinat, avioerotilastot ja sukupuoliroolit ovat muuttuneet kovasti vuodesta 1975, tämä tutkimus on edelleen pitävä ja alleviivaa miesten käyttäytymisen ja avioliiton keston suhdetta, tutkija korosti Mail Onlinessa.

Mail Online mukaan sinkkunaiset tekevät kotitöitä seitsemän tuntia viikossa, vaimot ja tyttöystävät puolestaan 12 tuntia. Miehet panostavat edelleen ainoastaan viisi tuntia viikossa kotitöihin.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Mail Online

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat