Mainos

Tutkimus paljastaa: Synnytyksestä toipuminen voi viedä jopa vuoden

Tuoreiden äitien kannattaa muistaa, että synnytys on kehon lisäksi rankka kokemus myös mielelle. 

Raskaus ja lapsen synnyttäminen on kaunis ja ihmeellinen, mutta samalla rankka kokemus kehollesi. Useiden lääkäreiden ja oppaiden mukaan synnytyksestä toipuminen kestää noin kuusi viikkoa, mutta englantilainen tutkimus on asiasta eri mieltä. Sen mukaan useimmat äidit tarvitsevat paljon pidemmän toipumisajan.

Englantilaisen Salfordin yliopiston tutkija Julie Wrayn mukaan kuuden viikon toipumisaika on pitkälle fantasiaa, sillä toipuminen voi joissain tapauksissa viedä jopa vuoden.

Henkinen toipuminen voi kestää kauankin

Yleensä puhutaan paljon fyysisestä toipumisesta, mutta synnytykseen liittyy aina myös psyykkinen puoli. Useat äidit tuntevat henkistä painetta palata arkisten aherrusten tai töiden pariin mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen.

Myös julkisuudessa esiintyvät äidit saattavat luoda paineita toipumiselle. Äitien tulisi kuitenkin tiedostaa, että elämänmuutokseen sopeutuminen voi jatkua pitkäänkin, vaikka keho olisikin jo palautunut. 

Wrayn tutkimusten mukaan tuoreet äidit viettivät aiemmin enemmän aikaa synnytysosastolla huolehtien lapsesta valvovan silmän alla. Nykyisin sairaalassa vietetään yhä vähemmän aikaa, jolloin myös neuvot ja ohjeet saattavat jäädä puutteellisiksi. 

– Naiset kokevat, että toipuminen kestää paljon kauemmin kuin kuusi viikkoa, ja heitä olisi tuettava kuudesta kahdeksaan viikkoon synnytyksen jälkeen, Wray kertoo havainnoistaan.

Wrayn mukaan tutkimuksesta kävi hyvin ilmi se, että naiset kaipaavat yhä realistisempia palveluja ja neuvoja vielä pitkään synnytyksen jälkeenkin.

***


Lähteet: Redtri, DailyMail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.