Mainos

Tutkimus: Nukkuminen vahvistaa muistoja

Nukkuminen on paras tapa palauttaa tärkeitä asioita mieleen, kertoo tuore tutkimus.

Bjorn Raschin johtama itävaltalainen tutkimusryhmä väittää, että tuoreiden muistojen aktivoiminen unen aikana jättää vahvemman muistijäljen verrattuna siihen, jos muistoja aktivoitaisiin valveilla olon aikana, uutisoi Indiatimes.com.

Tutkimusryhmä suoritti muistikokeen kahdelle ryhmälle, joista toinen pääsi nukkumaan muistikokeiden välissä. Muistikokeen aikana sekä sen jälkeen molempien ryhmien muistijälkeä aktivoitiin tietyllä tuoksulla. Nukkuneen ryhmän jäsenistä 84 prosenttia suoriutui tehtävästä, kun taas valvoneista vain 42 prosenttia suoriutui oikein.

– Kuten epäilimme, muistin aktivointi valveilla ollessa horjutti muistoja, kun taas aktivointi hidasaaltounen aikana lujitti muistoa ja esti häiriötekijöitä vaikuttamasta muistijälkeen, tutkijat kertovat.

Tutkimustuloksista voi olla apua esimerkiksi post-traumaattisesta stressireaktiosta kärsiville. Suuri trauma, kuten läheisen kuolema, onnettomuus, väkivalta tai luonnonkatastrofi voi laukaista post-traumaattisen stressireaktion, joka voi ilmetä esimerkiksi tapahtuman kieltämisenä.

MTV3/Helmi

Lähde: Indiatimes.com

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.