Tutkimus: Naisen seksuaalinen haluttomuus ei olekaan tahallista pihtaamista

Tutkijat ovat löytäneet tieteellisen selityksen sille, miksei nainen halua seksiä.

Elokuvissa miehet aina valittavat pihtaavista vaimoistaan. Seksuaaliselle haluttomuudelle on nyt löytynyt tieteellinen selitys, kertoo timesofindia.indiatimes.com. Tutkimuksen mukaan laiskan libido omaavien naisten aivot käyttäytyvät eri tavalla kuin muiden naisten.

Detroitilaisen yliopiston tutkimus havaitsi, että seksuaalista haluttomuutta kokevan naisen aivoissa veri ei kiihkeiden hetkien aikana virtaa tietyille alueille. Tämä johtaa siihen, ettei seksi ole niin nautinnollista kuin se voisi olla.

Tutkijat käskivät tutkimushenkilöinä toimivia naisia katsomaan eroottisia filmejä, ja sen jälkeen tyhjää ruutua. Heidän aivotoimintojaan tutkittiin. Tutkijat havaitsivat, että normaalin seksuaalisen halun omaavilla naisilla veren kierto lisääntyi aivojen tietyissä osissa. Seksuaalisesti haluttomammilla naisilla verenkierto ei sen sijaan vilkastunut lainkaan.

– Fysiologisten muutosten tunnistaminen kertoo mielestäni siitä, että kyseessä on todellinen häiriö, ei yhteiskunnallinen käsite, kuvaa tutkijatiimiä johtanut Michael Diamond.

MTV3/Helmi

Lähde: Timesofindia.indiatimes.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja