Mainos

Tutkimus: Naisellisen naisen katse huomataan muita helpommin

Maskuliinisten tai feminiinisten piirteiden selkeys vaikuttaa siihen, huomaammeko, kun vastakkainen sukupuoli yrittää ottaa meihin katsekontaktia.

Jos aiot suunnata kesäterassille flirttaamaan, kannattaa meikata naisellisesti. Naisellinen nainen tai miehekäs mies saa helpommin katsekontaktin, kertoo uusi tutkimus.

Tutkijoiden mukaan katseen havaitsemisesta on ollut evoluution kannalta hyötyä, kertoo physorg.com.

Aberdeenin ja Stirlingin yliopiston tutkijat laittoivat koehenkilöitä katsomaan kuvia vastakkaisesta sukupuolesta. Tehtävänä oli määrittää, katsovatko kuvien ihmiset suoraan kohti, vai jonnekin muualle. Kuvien vilahdellessa ruudulla koehenkilön täytyi painaa mahdollisimman nopeasti nappia määrittääkseen, mihin kuvan henkilö katsoi.

Kuvia oli kuitenkin muokattu niin, että maskuliinisia ja feminiinisiä piirteitä oli joko korostettu tai heikennetty. Sekä miehet että naiset havaitsivat katsekontaktin helpommin kuvissa, joissa miehen tai naisen piirteet olivat liioiteltuja.

– Naiset luokittelivat katseen suunnan nopeimmin, jos kuvassa oli lihaksikas, maskuliinisen näköinen mies. Miehet taas olivat nopeimpia, kun kuvassa oli kaunis, feminiininen nainen, tutkija kertoo.

Tutkijoiden mukaan liioiteltujen piirteiden vaikutus saattaa juontaa juurensa ihmiskunnan alkuun, jolloin ulkoiset piirteet auttoivat valitsemaan mahdollisimman terveen kumppanin.

MTV3/Helmi

Lähde: Physorg.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.