Tutkimus: Näin yksinkertaisella keinolla voit parantaa hyvinvointiasi!

Uuden tutkimuksen mukaan harjoittamalla positiivisia luonteenpiirteitä kuten optimismia, uteliaisuutta ja huumorintajua voit myös saavuttaa parempaa oloa elämääsi.

Journal of Happiness Studies – lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että jo treenaamalla täysin tietoisesti positiivisia luonteenpiirteitä voidaan saavuttaa parempaa vointia elämässä. Hyvinvointi näkyy ainakin hyvällä tuulella olona sekä useimmin toistuvana iloisuutena.

Tutkimukseen osallistui 178 aikuista, jotka jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän jäseniä pyydettiin harjoittamaan iloisuutta, uteliaisuutta, optimismia, innokkuutta ja kiitollisuutta ja toisessa ryhmässä olleet taas harrastivat luovuutta, kiltteyttä, ennakointikykyä, kauneuden arvostamista ja oppimisen rakastamista. Kolmannen ryhmän jäsenet eivät harjoittaneet ainakaan tietoisesti mitään seuraavista.

Jopa kiitoskorttien kirjoittaminen auttaa

Tutkimuksen osallistujat harjoittivat näitä asioita kirjoittamalla esimerkiksi kiitoskortteja, katselemalla kauniita esineitä tai kouluttautumalla arvostamaan kauneutta.

Tulokset olivat todella iloisia: Ensimmäisen ryhmän jäsenet olivat selviten tyytyväisiä elämäänsä ja sekä ensimmäinen että toinen ryhmä huomasivat voivansa huomattavasti paremmin.

Toisessa tutkimuksessa saatiin myös hiljattain selville, että terveys, ihmissuhteet, nautinnot ja saavutukset olivat suurimpia tekijöitä ihmisten hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja