Tutkimus: Meikitön nainen, näin näytät viehättävämmältä!

Meikittömänä päivänä kannattaa muistaa, että on muitakin tapoja kohentaa ulkonäköä. Paras tapa on vanhat kunnon kauneusunet. Tarpeeksi nukkuvat ovat tutkitusti viehättäviä ja hyvinvoivia!

Tutkijoiden mukaan ne ihmiset, jotka nukkuvat kahdeksan tuntia yössä, näyttävät paremmalta kuin muutaman tunnin vähemmän nukkuvat ihmiset.

Tukholman Karoliinisen instituutin tekemässä tutkimuksessa 23 nuorta aikuista valokuvattiin ensin hyvinnukutun yön jälkeen, ja myöhemmin vastaavasti lyhyempien yöunien jälkeen. Ulkopuolinen yleisö arvosteli jokaisen otetun valokuvan asteikolla 1–10 kuvassa olevan henkilön viehättävyyden perusteella. Hyvinnukkuneet saivat pisteitä enemmän. Osallistujat eivät saaneet käyttää meikkiä.

Ensimmäisenä yönä osanottajat menivät nukkumaan iltayhdeltätoista ja asettivat herätyskellonsa seitsemäksi aamulla. Toisena yönä he eivät saaneet nukkua viittä tuntia enempää. Tulosten perusteella univajeesta kärsivät henkilöt tulkittiin vähemmän viehättäväksi ja vähemmän terveen näköiseksi.

Vaikka kauneusunien vaikutusta usein väheksytään, tutkimustulokset kertovat jatkuvasti unen ulkonäköä kohentavasta vaikutuksesta.

Unen on huomattu myös vähentävän kasvojen ja kaulan ihon ryppyisyyttä. Nukkuessamme hikoilemme normaalia enemmän, mikä kosteuttaa ihoa ja estää näin juonteiden syntymistä. Asiantuntijat suosittelevat aikuisille unta vähintään seitsemän tuntia yössä.

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja