Tutkimus: Maanantai on viikon surkein päivä

Onko surkea olo? No totta kai on, onhan maanantai, viikon huonoin päivä! Tutkimuksen mukaan maanantaisin käytetään puoli tuntia valittamiseen.

Jos heräsit tänä aamuna väärällä jalalla, yritä löytää lohtua tiedosta, ettet ole asian kanssa yksin. Tutkimuksen mukaan maanantai on virallisesti viikon kurjin päivä. Ei ole ehkä ensimmäinen kerta kun asiasta puhutaan, mutta tällä kertaa sille on selvät todisteet. Yli puolet ihmisistä käyttää päivän – erityisesti aamun – valittamiseen.

Keskiverto tutkimukseen vastannut viettää 34 minuuttia nurisemalla maanantai-aamuna, kun muina viikonpäivinä valittaminen kestää vain 22 minuuttia. Yksi kolmesta ihmisestä kertoi vihaavansa maanantaita enemmän kuin mitään muuta viikonpäivää. Syitä tähän oli muun muassa kammo edessä siintävää työviikkoa kohtaan, liika mässäily edeltävänä viikonloppuna tai läjä sähköposteja, joihin pitäisi vastata.

Muita syitä maanantain valitusvirsiin olivat väsymys ja "työvaihteelle" pääseminen, jossa kestää.

Flomax Reliefin edustaja kertoi tutkimuksesta, johon oli osallistunut 2000 aikuista:

– Pieni alakuloinen olo ja sääolosuhteet ovat yleisimpiä ongelmia maanantaisin. Vaikka ihmiset jatkavat viikon kuluessa valittamista kivuista ja säryistä, suuresta työmäärästä ja väsymyksestä, maanantai on päivä jolloin ihmiset kärsivät eniten.

Asiat alkavat kuitenkin näyttää valoisammilta loppuviikosta, vaikka edellä mainittujen asioiden lisäksi silloin valitetaan myös muun muassa ruuhkista ja saamattomuudesta.

Muita töihin liittyviä valituksia olivat liian hidas tietokoneen käynnistyminen, ruuhkaan juuttuminen työmatkalla ja tunne siitä, että on yritettävä pitää kaikki muut iloisina. Myös odottaminen minuuttia kauemmin, epämieluisat sääennusteet ja huono asiakaspalvelu sapettivat vastaajia. Pahalle tuulelle saivat myös huono hiuspäivä, kivut ja säryt, itsensä lihavaksi tunteminen ja se, ettei ole mitään päällepantavaa.

– Tutkimus antaa ymmärtää, että parempi huolenpito terveydestä voi auttaa yleistä hyvinvointiamme ja onnellisuuttamme, Flomax Reliefin edustaja sanoo.

Maanantaivalitukset TOP 10:

1. Kammoksut alkavaa työviikkoa.

2. Olet aina maanantaisin väsyneempi kuin muina viikonpäivinä.

3. Kaipaat jo viikonloppua.

4. Sinulta menee hetki, ennen kuin kykenet paneutumaan töihin.

5. Valvoit viikonloppuna liian myöhään.

6. Söit ja joit liikaa viikonloppuna.

7. Sinulla oli erityisen aktiivinen viikonloppu.

8. Sinua odottaa vuori vastaamattomia sähköposteja.

9. Vietit viikonloppuna liikaa aikaa sinne tänne matkusteluun.

10. Sinulla on aina vähän kehno olo maanantaisin.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja